Parga, oaza din Epir, refugiul celor care vor o lună de miere de neuitat (Galerie foto)

Parga, oaza din Epir, refugiul celor care vor o lună de miere de neuitat (Galerie foto)

Aflată în nord-vestul Greciei, în regiunea Epir, o destinație mai puțin cunoscută decât Atena sau faimoasele insule, Parga este o adevărată oază paradisiacă ce aduce aminte de Amalfi sau chiar de Cinque Terre, pe alocuri.

Casele colorate și marea de un albastru intens fac din Parga o destinație romantică, perfectă pentru cuplurile aflate în luna de miere.

Deși peisajele superbe și arhitectura te duc cu gândul la insulele grecești, Parga se află în Grecia continentală, la care se poate ajunge relativ ușor cu mașina din România.

ADVERTISING

Drumul din București până în Parga are aproape 1.000 de km și durează circa 12 ore.

Odată ajuns aici, merită să vezi castelul venețian din Parga (pe care ar fi bine să-l vizitezi după înserat – poți chiar să te așezi la o terasă dintre zidurile sale), construit în secolul XI și fortificat apoi de venețieni, sau castelul otoman din Anthoussa, te îndeamnă Greeka.

E obligatoriu să faci scufundări în peșterile Afroditei, rafting pe râul Acheron, unde vei putea admira inclusiv cascade, sau să te bucuri de soare pe plajele Lichnos, Valtos (o plajă de un kilometru, cu intrare lină în mare, potrivită și pentru familii cu copii mici) sau Sarakiniko.

ADVERTISING

Despre plaja Piso Krioneri nu știe toată lumea, dar e una fermecătoare, situată într-un mic golf înconjurat de stânci. Apusurile de aici sunt, pur și simplu, îmbătătoare.

Poți face excursii către micuțele insule Paxos și Antipaxos, ultima locuită de circa 20 de oameni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇