Ce faci în Thassos, insula preferată a românilor care merg în Grecia (Galerie foto)

Ce faci în Thassos, insula preferată a românilor care merg în Grecia (Galerie foto)

Probabil insula preferată a turiștilor români, Thassos este și printre cele mai ușor accesibile insule grecești. Este destinația perfectă pentru cuplurile care vor să stea la plajă și să se bucure de peisaje paradisiace.

Mulți români aleg să ajungă acolo cu mașina, deoarece din București se fac nu mai mult de 8 – 9 ore. Pentru cei cu frică de zbor e o destinație care nu dă bătăi de cap. Cu avionul nu poți ajunge direct. Pe lângă escală, se merge și cu mașina sau cu trenul din Atena sau Salonic.

Plajele sunt superbe pe această insulă, iar una dintre recomandările The Crazy Tourist este Golden Beach sau Psili Ammos. A doua e o plajă mică, de evitat în plin sezon, pentru că nu depășește 100 de metri. Locul e însă mirific și ferit de curenți.

ADVERTISING

Pentru cei cărora le place agitația, e însă locul ideal chiar și în iulie sau august.

De vizitat sunt și plajele Paradise Beach, populară printre familiile cu copii, aflată la 20 de kilometri de Limenas, unde, ușor ascunși, vin și nudiști, La Scala, o plajă privată la cinci minute de reşedinţa Thassos, sau Aliki Beach.

În afară de băile de soare, se pot face snorkeling, sailing, yachting, plimbări cu vaporașul, ATV-ul, bicicleta, excursii în satele de pe insulă (Kazaviti, Panagia, Theologos), sărituri în Giola (piscină naturală denumită „laguna albastră” sau „piscina sirenelor”) sau drumeții în zona montana (Ypsarion).

ADVERTISING

Un traseu în sine îl reprezintă mănăstirile și bisericile, pe insulă fiind peste 50, dar și Amfiteatrul Antic și Agora, ori muzeele și siturile arheologice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇