Ouă umplute: Aperitive rapide, eficiente și sănătoase

Ouă umplute: Aperitive rapide, eficiente și sănătoase

Dacă vrei să pregătești un aperitiv festiv sau în orice ocazie, poți alege cel puțin una dintre rețetele de ouă umplute din mai multe motive: sunt rapide, simple și sănătoase. Mai mult, copiii vor aprecia foarte mult și aspectul, dar și gustul delicios. Există o mulțime de rețete cu aceste aperitive reci care sunt foarte versatile și colorate. 

Modul în care ornezi sau decorezi ouăle umplute influențează în mod favorabil apetitul, iar papilele gustative vor putea fi răsfățate din plin. Dacă vrei să afli rețete practice și utile care să-ți deschidă apetitul, vei descoperi în continuare ponturi și trucuri interesante pentru rezultate uimitoare. Pe cât de repede se prepară, pe atât de rapid se consumă aceste bunătăți, mai ales având în vedere faptul că ouăle sunt ușor perisabile și necesită atenție cu privire la modul sau condițiile de păstrare.

1. Ouă umplute - idei de aperitive rapide și sănătoase

Vrei să afli istoria ouălor umplute?

S-a descoperit că ouăle se umpleau și se asezonau cu diferite condimente și sosuri picante încă din Antichitate. Fie la petreceri, fie în cadru familial, acestea se serveau drept aperitiv, ceea ce se întâmplă și acum. Este bine cunoscută valoarea nutritivă a ouălor și acestea se utilizează destul de frecvent la sărbători, în cadru festiv sau când cineva are poftă de un aperitiv delicios și sănătos.

Vrei să știi care sunt cele 3 obiceiuri pentru o dietă echilibrată pe care le poți adopta chiar de astăzi în familia ta? Iată AICI!

ADVERTISING
  1. Consumul fructelor și legumelor crude 
  2. Reducerea consumului de alimente prăjite și creșterea consumului de alimente fierte sau coapte
  3. Consumul ceaiurilor în mod regulat

Cum să pregătești câteva rețete de ouă umplute simplu și rapid? Iată câteva sfaturi utile, general valabile pentru toate aceste rețete!

  • Alege ouă proaspete cufundându-le în apă (dacă oul stă la fundul vasului, sigur este proaspăt; dacă se ridică la suprafața apei oul este vechi și se aruncă imediat)
  • Se pun ouăle la fiert în apă cu sare (sarea previne spargerea oului în timpul fiertului) pentru 5 minute
  • Ouăle fierte se țin în apă rece pentru a se curăța ușor și frumos
  • Tai ouăle jumătăți sau le crestezi, în funcție de rețete
  • Scoți gălbenușurile și le păstrezi într-un vas pentru a le combina cu diferite ingrediente și condimente, în funcție de gusturi
  • Acum începe adevărata provocare: combinarea gusturilor, aromelor și culorilor pentru obținerea unor rezultate deosebite
  • Păstrarea la rece până în momentul servirii este importantă în vederea combinării desăvârșite a gusturilor
  • Este deosebit de important să reglezi temperatura frigiderului la 2-4 grade și să le prepari cu maxim 24 de ore înaintea servirii.

Ouă umplute - rețetă originală

Care sunt ingredientele necesare pentru umplerea ouălor?

  • Maioneză preparată în casă
  • Castraveciori murați
  • Gogoșari murați
  • Morcovi fierți
  • Cartofi fierți în coajă
  • Sare și piper
  • Verdeață (pătrunjel sau mărar)

Cum să pregătești umplutura? 

  • Tai mărunt castraveciorii și îi pui la scurs
  • Toci mărunt gogoșarii și îi scurgi de surplusul de zeamă
  • Răzuiești morcovii și cartofii și îi pui într-un bol
  • Amesteci toate cele tocate și răzuite cu sare și piper, după gust
  • Adaugi gălbenușurile pasate și maioneza după ce amesteci bine ingredientele
  • Iei cu o linguriță din acest amestec delicios și umpli jumătățile de ouă
  • Decorezi cu frunzulițe de verdeață pentru un aspect apetisant.
ADVERTISING

Ouă umplute simple

Ce faci când vrei să pregătești un mic dejun rapid și consistent?

  • Freci gălbenușurile cu unt și pate de ficat
  • Adaugi puțină sare 
  • Tai mărunt o ceapă verde și un ardei gras și le adaugi peste gălbenușuri
  • Umpli jumătățile de ouă cu ajutorul unei lingurițe
  • Decorezi cu puțină boia de ardei. Rezultatul este uimitor, mai ales dacă așezi ouăle pe frunze de salată verde. 

Cum procedezi când pregătești o masă aniversară?

  • Cauți rețete de ouă umplute cu diferite amestecuri
  • Utilizezi diferite modele de ornat ouăle umplute pentru un aspect deosebit
  • Decorezi cât mai atractiv preparatele culinare
  • Așezi în farfurii sau platouri diferite ouăle cu diferite umpluturi pentru a le evidenția sau prezenta invitaților.

Ouă umplute dietetice

Cum să le satisfaci gustul persoanelor care țin regim hipocaloric? Iată cele 3 ingrediente necesare pentru umplerea ouălor!

  1. Brânză de vaci dietetică
  2. Unt de cocos
  3. Ceapă verde.

Amesteci gălbenușurile frecate cu aceste ingrediente. Adaugi puțină sare și decorezi cu frunze proaspete de verdeață. Rezultatul este excelent.

Ouă umplute tradiționale

Care sunt ingredientele necesare?

  • Cremă de brânză
  • Maioneză de casă
  • Smântână
  • Bacon tras la tigaie
  • Usturoi răzuit
  • Sare și piper
  • Verdeață

Cum umpli aceste ouă delicioase?

  • Amesteci gălbenușurile cu crema de brânză
  • Adaugi smântână peste maioneză pentru a deveni mai ușor digerabilă
  • Toci mărunt baconul și îl amesteci cu celelalte ingrediente
  • Adaugi usturoiul răzuit sau praf, sare și piper
  • Umpli jumătățile de ouă cu acest amestec
  • Decorezi cu verdeață și boia iute.
ADVERTISING

Rețeta de ouă umplute cu ton și porumb dulce

De ce este atât de practicată această rețetă?

Pentru mesele de sărbătoare, când peștele este nelipsit din meniu, este ideal să încerci și această rețetă sănătoasă.

Este atât de simplă și ușoară, încât o poți prepara cu orice ocazie. Ai nevoie de câteva ingrediente:

  • Conservă de ton
  • Muștar
  • Ceapă marinată în casă
  • Sare
  • Boabe de porumb dulce
  • Gogoșar murat
  • Frunze de tarhon.

Cum marinezi ceapa în casă simplu și rapid?

  1. Cureți ceapa și o speli
  2. Tai mărunt ceapa și o pui într-un mic bol
  3. Adaugi puțin oțet peste ceapă și o lași 20-30 de minute
  4. Scurgi oțetul și scoți ceapa marinată.

2. Rețetă de ouă umplute - o alternativă eficientă și foarte apreciată

Datorită versatilității acestui aperitiv, se creează permanent rețete și diete pentru toate nevoile, gusturile și buzunarele. Toți membrii familiei vor aprecia preparatul, mai ales cei mici, cărora le vei putea decora cu cea mai mare atenție fiecare farfurie.

Ouă umplute pentru copii

TOP 5 produse sau ingrediente preferate de copii 

  • Șuncă presată
  • Brânză topită
  • Ardei roșu
  • Cremă de brânză
  • Piept de pui 

Cum introduci un ingredient nou în alimentația copilului?

  1. Mărunțești șunca presată
  2. Amesteci brânza topită cu șunca și crema de brânză
  3. Adaugi pieptul de pui fiert și tocat mărunt
  4. Umpli ouăle cu acest amestec preferat și le decorezi cu fâșii de ardei roșu
  5. Așezi ouăle pe frunze de spanac sau de salată verde și adaugi puțin salată preparată peste ouă. 

Combinația de gusturi și culori îi va atrage pe copii, care vor gusta din fiecare ingredient de pe farfurie, cu siguranță. Prin urmare, nu va mai fi nevoie de povești, deoarece însăși farfuria „vorbește” suficient pentru a-i convinge pe copii să mănânce acest preparat delicios.

Ouă umplute - rețetă simplă și sănătoasă

Pentru iubitorii de crudități și nu numai, există o variantă simplă și rapidă. Astfel, cruditățile combinate cu ouăle au o valoare nutritivă deosebită datorită combinației de vitamine și minerale cu proteine și calciu.

Cum este o rețetă de ouă umplute simple? Iată ingredientele necesare!

  • Morcov răzuit
  • Sfeclă roșie răzuită
  • Măr răzuit
  • Maioneză de casă
  • Un praf de sare
  • Ulei de măsline

Mod de preparare recomandat 

  1. Amesteci gălbenușurile cu puțină maioneză pentru a se lega amestecul
  2. Umpli ouăle și le decorezi cu amestecul de legume mărunțite
  3. Stropești legumele cu puțin ulei de măsline pentru a preveni oxidarea acestora. 

Această rețetă este atât de ușor de preparat, încât o poți realiza în fiecare zi. Te vei putea bucura și de gustul deosebit, dar și de un aport considerabil de vitamine și proteine.

3. Ouă umplute - alternative simple la rețeta originală, populare și gustoase

Aici putem fi puțin subiectivi, mai ales că există o mare varietate de obiceiuri și culturi gastronomice în fiecare familie. Deoarece „gusturile nu se discută”, poate aprecia fiecare membru al familiei care este rețeta cea mai gustoasă. Astfel, alegerile pt fi diferite și de aici se nasc alte idei de rețete gustoase.

Cine se ocupă de decorare ouă umplute?

Dacă vrei să-i implici pe copii în aceste acțiuni simple, vor fi bucuroși că vor utiliza tehnicile din ce în ce mai noi de gătit sau seturile de ornat practice și utile. Astfel, vei îmbina utilul cu plăcutul și vei obține rezultate excelente, de lungă durată în relația cu copiii. Vei avea surprize plăcute când vei descoperi creativitatea acestora.

Umplutura pentru ouă umplute trebuie să fie cremoasă, consistentă și ușor de utilizat cu posul de ornat. 

În continuare vei descoperi diferite modele de ornat ouă umplute și le vei putea încerca ori de câte ori ai poftă de ceva bun și hrănitor.

Ouă umplute cu humus 

Preparare ouă umplute:

  1. Adaugi humusul și alegi un cap de ornat care îți place pentru un aspect plăcut
  2. Umpli jumătățile de ouă și presari boia de ardei iute sau dulce, după gust
  3. Decorezi cu măsline naturale ouăle umplute. Sunt deosebit de hrănitoare și sănătoase.

Dacă vrei ca în aceeași zi să prepari mai multe umpluturi pentru ouă umplute, ai la îndemână o mulțime de variante din care le poți alege pe cele mai populare.

Ouă umplute cu păsat

În acest caz, crema pentru ouă umplute este însuși păsatul- preparat tradițional și destul de hrănitor.

Ce este păsatul? 

Acest preparat tradițional din porumb măcinat mare are origini străvechi. Este ușor de preparat, însă necesită timp pentru a se fierbe bine porumbul râșnit. 

Cum se face păsatul?

  1. Cerni porumbul măcinat mare și dai deoparte mălaiul rezultat, deoarece ne interesează ce rămâne în sită
  2. Speli porumbul din sită în mai multe ape, până se limpezește apa. conform tradiției, se schimbă 9 ape, precum se procedează și la colivă
  3. Pui la fiert porumbul până devine moale 
  4. Adaugi o ceapă călită în puțin ulei și amesteci bine până se încorporează
  5. Adaugi puțină făină de porumb sau de grâu pentru a obține o consistență cremoasă
  6. Potrivești de sare și pui la răcit păsatul
  7. Umpli jumătățile de ouă cu acest amestec 
  8. Decorezi cu frunze de mărar și salată verde.

Ce faci cu păsatul rămas?

Atunci când realizezi mai multă umplutură, deoarece îți ia ceva timp până se gătește, o poți turna în boluri și servi separat. Este deosebit de hrănitoare și sănătoasă.

Ouă umplute - rețeta clasică

Din mulțimea de idei de ouă umplute tot rețeta clasică este cea mai apreciată. Odată cu evoluția științei gastronomice și tehnologiei s-au dezvoltat și metodele de gătit. Au apărut pe piață tot felul de seturi sau dispozitive de ornat, de tăiat, de crestat și mărunțit. 

Între timp, ideile de decorare au dat valoare fiecărei rețete. Una e să mănânci un ou fiert simplu decorat, alta este situația când vezi niște puișori haioși, cu ochii din piper, așezați pe frunze de salată verde.

Care sunt ingredientele necesare pentru umplutură?

  • Pate de ficat preparat în casă
  • Morcov fiert
  • Ardei gras roșu
  • Castraveți în saramură
  • Brânză telemea
  • Unt

Amesteci bine cu blenderul toate ingredientele cu gălbenușurile și puțină sare pentru a obține o consistență suficient de mare a pastei.  Pentru umplut bucățile de ouă fierte vei utiliza posul. Așezi morcovii tăiați rondele și crestați în loc de piciorușe, boabele de piper în loc de ochi, încă un pic de morcov în loc de cioc și puișorii sunt gata de servit.

Copiii vor fi primii care vor gusta acest delicios preparat datorită aspectului și gustului apetisant. Vei avea grijă să-i atenționezi pe ceilalți să nu se grăbească să mănânce, deoarece vor avea o „surpriză” picantă: piperul de decor. Poți înlocui boabele de piper cu bucățele mici de măsline, pentru a evita criticile celor care se vor fi grăbit să mănânce cu tot cu piper.

Pentru un decor simplu poți adopta următorul model. Dacă ai în casă dulceață de ardei iute poți să adaugi peste ouăle umplute. Este și picantă, și dulce, motiv pentru care îi va surprinde în mod plăcut pe toți cei care gustă preparatul.

Dacă te întreabă colegii de serviciu sau prietenii cum se fac ouă umplute nici nu știi ce rețetă să alegi, însă pot fi încercate mai multe odată.  

Prin urmare, dacă vrei să mănânci sănătos și să le împărtășești din experiențele tale culinare și altora, ține cont de aceste sfaturi și recomandări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇