O operă de artă inexistentă a fost vândută la licitaţie cu 15.000 de euro

O operă de artă inexistentă a fost vândută la licitaţie cu 15.000 de euro

Artistul italian Salvatore Garau a vândut la licitaţie o operă de artă inexistentă.

Această "sculptură" intitulată "Io sono" a fost vândută pe 18 mai, în cadrul unei sesiuni organizate de casa milaneză Art-Rite, specializată în arta contemporană, anunţă Le Figaro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit El National, estimarea a fost stabilită la 6.000 de euro, dar după licitarea din partea mai multor potenţiali cumpărători, unul dintre ei - care rămâne anonim - a cumpărat "Io sono" cu 15.000 de euro. 

Spaţiul, care va găzdui lucrarea, trebuie să îndeplinească mai multe criterii, conform artistului: va trebui să fie o cameră goală, într-o casă privată, al cărui centru să fie liber cu scopul de a aşeza "Io sono". 

Opera, care măsoară 1,5 metri pătraţi, va fi delimitată de o bandă lipită pe jos.

Cumpărătorul nu va trebui să facă niciun demers pentru a primi această creaţie invizibilă, singurul document care-i va fi trimis este un certificat de garanţie şi de autenticitate. 

Salvatore Garau, 67 de ani, se revendică drept un artist al vidului. El invocă filosofia şi religia pentru a justifica preţul exorbitant al acestei opere. 

"Vidul nu este altceva decât un spaţiu plin de energii şi chiar dacă îl golim, potrivit principiului incertitudinii lui Heosenberg vidul are o greutate", pledează el. 

”În aceasta, el are o energie care se condensează şi se transformă în particule, care sunt în noi. La urma urmei, nu-i dăm formă unui Dumnezeu pe care nu l-am văzut niciodată?". 

Sculptura sa invizibilă "Buddha eî contemplaţie" a fost expusă în centrul pieţei din faţa teatrului Scala din Milano. Un loc foarte frecventat în care mulţi îşi puteau imagina opera. 

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!