Banksy încurajează purtarea măstii într-o operă de artă făcută pe pereții metroului londonez

Banksy încurajează purtarea măstii într-o operă de artă făcută pe pereții metroului londonez

Banksy și-a spus din nou părerea despre pandemia de coronavirus, de această dată pe pereții metroului londonez, înregistrând video întreg procesul.

Deși autoritățile au îndepărtat opera de artă de pe pereții metroului, mesajul a fost apreciat atât de călători, cât și de autoritâți, relatează SkyNews.

Primele imagini cu Banksy

Artistul a făcut public un clip în care poate fi văzut un om îmbrăcat în costum de protecție, ochelari, mănuși și mască, trecând printr-un turnichet și pregătindu-și pompa cu vopsea.

ADVERTISING

Bărbatul, despre care se crede că este faimosul artist din Bristol, intră într-un vagon de metrou și pictează un șobolan care tușește între două ferestre.

Dacă nu porți mască, nu înțelegi

La un moment dat, Banksy îi cere unui pasager să se dea la o parte, în timp ce pictează un șobolan care folosește masca pe post de parașută.

Apoi cadrul se mută spre altă imagine aflată deasupra unui scaun, de această dată reprezentând un șobolan aproape acoperit de o mască.

El mai pictează și o rozătoare care ține o sticlă de dezinfectant de mâini, apoi se semnează sub privirile uimite ale pasagerului.

ADVERTISING

Opera este însoțită de mesajul ”If you don't mask - you don't get” (Dacă nu porți mască, nu înțelegi).

View this post on Instagram

. . If you don’t mask - you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Postată pe pagina oficială de Instagram a artisului, filmarea vine la 24 de ore după ce premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat că toată lumea din regat va trebui să-și acopere fața în magazine și în supermarket din 24 iulie. Cine nu respectă aceasta nouă regula va suporta amenzi, spun autoritățile.

Din 15 iunie, englezii sunt deja nevoiți să-și acopere fața în transportul public.

ADVERTISING

”Aperciem gestul de a încuraja oamenii să poarte mască, ceea ce majoritatea clienților din rețeaua noastră de transport face deja. În acest caz, însă, opera de artă a fost îndepărtată, din cauza politicilor noastre stricte în ceea ce privește interzicerea grafitti-ului”, spune un reprezentant al metroului londonez.

”Am vrea sa-i oferim lui Banksy șansa sa-și creeze o nouă versiune a mesajului său într-o locație mai potrivită”, mai spune acesta.

Operele lui Banksy de la începutul pandemiei

Opera de artă nu este prima reacție a artistului Banksy la pandemia de coronavirus. În luna aprilie, acesta a creat o operă înfățișând tot niște șobolani făcând haos în baie, alături de mesajul ”Sotiei mele nu-i place când lucrez de acasă”.

View this post on Instagram

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Apoi, în mai, el a desenat un copil care ține în mână o păpușă doctor cu o mantie de supererou, în timp ce figurinele Spider-Man și Batman pot fi văzute într-un coș de gunoi.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Opera este un omagiu adus celor din linia întâi și este deosebită prin faptul că a fost înrămată și oferită spitalului general din Southampton, unde încă se află expusă.

Banksy a lăsat și un mesaj pentru medici, prin care le mulțumea acestora pentru întreaga muncă depusă.

”Vă mulțumesc pentru tot ce faceți. Sper ca acest tablou să lumineze puțin locul, chiar dacă e doar în alb și negru”, scria el în bilețel.

Citește și: Marea Britanie ar putea impune purtarea măştilor în toate locurile publice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇