Noi condiţii de călătorie în Spania

Noi condiţii de călătorie în Spania

Spania primeşte români în baza adeverinţei de vaccinare, începând de luni. Este vorba însă doar despre cei care intră cu avionul în ţara iberică.

Noutatea a fost anunţată pe pagina de Facebook de Ambasada României la Madrid, care prezintă noile condiţii de călătorie în Spania pentru români.

"Începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania:

  • fie un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19
  • fie un test negativ PCR
  • sau un certificat de recuperare post-Covid.
ADVERTISING

Acesta poate fi certificat digital UE sau un document de acreditare a celor indicate mai sus, indiferent dacă provine dintr-un stat membru al UE sau dintr-o țară terță.

Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative".

Aceeaşi sursă menţionează că nu se schimbă condițiile de călătorie spre România din Spania, pentru că acest stat se află pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ambasada adaugă informaţii şi despre tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, caz în care este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.

Vezi unde poți să călătorești vara asta: Cele mai noi date despre intrarea și restricțiile din țările preferate de români pentru concediu

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇