Mărțișoare și felicitări de 1 Martie pentru o primăvară frumoasă

Mărțișoare și felicitări de 1 Martie pentru o primăvară frumoasă

Începutul primăverii este marcat de unul dintre vestitorii primăverii, mărţişorul. Este un simbol tradiţional românesc ce datează de secole şi se dăruieşte tuturor femeilor, pe data de 1 Martie. Mărţişorul poate avea diverse modele caracteristice primăverii, precum un ghiocel, fluture, un coşar, trifoi cu patru foi şi multe altele, fiind purtat ca talisman care aduce noroc, belşug şi tot ceea ce este mai bun în viaţă. 

În acest articol vei descoperi un scurt istoric al mărţişorului, te vei putea inspira din ideile de felicitări şi urări de 1 Martie, pentru a le putea ura tuturor femeilor importante din viaţa ta o primăvară frumoasă şi îmbelşugată. 

1. Scurt istoric despre mărţişor şi ziua de 1 Martie

1 Martie marchează venirea primăverii, anotimp asociat cu renaşterea şi reîmprospătarea naturii. Cele două fire ale mărţişorului, alb şi roşu, au o simbolisitică apropită de acest simbol al primăverii - conform legendei, roşul simbolizează sângele, trimitere la ritualurile ce se practicau la început de primăvară, iar albul însemna puritatea zăpezii din anotimpul rece care se încheie.

Foto: Freepik

Mărţişorul poate fi dăruit unei femei, alături de un buchet de ghiocei, un alt simbol al primăverii, și se poate purta pe parcursul lunii martie, apoi şnurul se va agăţa pe creanga unui pom înflorit. Se consideră că această practică aduce noroc pentru tot restul anului, iar o dorinţă pusă atunci se va împlini.

ADVERTISING

O altă legendă aminteşte că 1 Martie este şi ziua Babei Dochia. Primele nouă zile din martie sunt denumite "Babele" - se spune că fiecare persoană îşi poate alege o zi din acest interval şi așa cum va fi vremea atunci, aşa îi va fi şi viaţa tot anul.

2. Felicitări de 1 Martie - idei pentru crearea unor modele de felicitări de 1 Martie, ziua Mărţişorului

Cum poţi să creezi şi tu o felicitare personalizată de 1 Martie, ziua Mărţişorului? Iată câteva idei pentru crearea unor modele de felicitări de 1 Martie pentru a ura o primăvară frumoasă tuturor femeilor importante din viaţa ta.

  • Pentru a realiza o felicitare personalizată vei avea nevoie, în primul rând, de o hârtie colorată, de preferat cu textură cartonată;
  • Al doilea pas constă în alegerea designului dorit. Spre exemplu, forma şi combinaţia de culori pe care vrei să o aibă felicitarea de 1 Martie;
  • Apoi va trebui să ai la îndemână o foarfecă pentru a tăia hârtia colorată în forma preferată. Poate să fie dreptunghiulară, ovală sau, cu puţin exerciţiu, chiar în formă de ghiocel, inimioară sau alte elemente specifice acestei sărbători;
  • În cazul în care felicitarea are o formă clasică, poţi adăuga şi lipi pe hârtia sau cartonul pe care tocmai ce l-ai pregătit diverse abţibilduri sau stickere decorative. E bine să aibă o tematică specifică Mărţişorului, pentru a obţine o felicitare minunată;
  • Nu în ultimul rând, încearcă să adaugi şi o notă personală cu un mic desen sau, pur şi simplu, scriind mesaje, urări şi felicitări de 1 Martie.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În continuare, ţi-am pregătit câteva exemple şi modele de felicitări de 1 Martie făcute de copii şi adulţi, care te vor ajuta să creezi şi tu o felicitare personalizată pe care o vei putea dărui unei persoane dragi cu ocazia acestei sărbători tradiţionale. Pentru că ai ales să confecţionezi chiar tu felicitarea de 1 Martie şi să o oferi drept mărţişor, acesta va fi mult mai valoroasă şi deosebită.

3. Felicitări, mesaje şi urări de 1 Martie pentru o primăvară frumoasă din care te poţi inspira şi tu

Am pregătit pentru tine câteva mesaje şi urări de 1 Martie din care te poţi inspira şi tu pentru a le face o surpriză tuturor:

  • Cu ocazia sosirii primăverii îţi trimit o îmbrățișare şi un mărţişor care să îţi poarte noroc tot anul şi să te ajute să realizezi tot ceea ce ţi-ai propus! Îţi doresc o primăvară liniştită şi plină de reuşite pe toate planurile!
  • Ghioceii au înflorit, natura s-a primenit cu parfum şi culoare, iar eu vreau să îţi urez un început de primăvară magic, însorit şi plin de optimism! La mulţi ani de 1 Martie, ziua Mărţişorului!
  • Zăpada s-a topit, aşa că am ales un fir alb, care reprezintă puritatea şi claritatea. Primăvara a sosit, odată cu ea şi sentimentul renaşterii la o nouă viaţă, aşa că am ales şi un fir roşu. Cu amândouă am creat cel mai frumos mărţişor pe care vreau să ţi-l dăruiesc ţie, pentru că eşti cea mai importantă femeie din viaţa mea!
  • Fie ca această zi specială de 1 Martie să îţi aducă o mulţime de zâmbete, bucurii, raze de soare şi tot ceea ce este mai bun pe această lume! 
  • Primăvara a venit şi mi-a lăsat un dar pentru tine. Este cel mai frumos mărţişor, pentru că seamănă cu tine! 
  • Un anotimp nu îmi ajunge ca să îţi urez tot ce mi-aş dori pentru tine! Să te bucuri de viaţă, aşa cum se bucură albinuţele, fluturaşii şi buburuzele de acest anotimp unic, primăvara! Să îţi dai voie să zbori, să creezi şi să visezi, ori de câte ori simţi că ai nevoie să faci asta! Să ai Un 1 Martie călduros şi luminos, la fel ca sufletul tău!
  • Te-am cunoscut într-o zi senină de primăvară, iar astăzi îţi trimit acest mesaj în prima zi de primăvară, pentru a-ţi mulţumi că ai apărut în viaţa mea! Lasă-te inspirată de candoarea acestui anotimp şi bucură-te de fiecare zi din el!
  • Îţi trimit în dar un mărţişor creat chiar de mine, direct din sufletul meu, pentru o persoană minunată ca tine! Nu uita ca atunci când îl porţi să te gândeşti neîncetat la mine şi cât de mult te îndrăgesc! Primăvară sublimă, caldă, liniştită şi plină de pace îţi doresc!
martisor-2
Foto: Freepik
  • Doamna profesoară, doresc să vă mulţumesc pentru tot ce m-aţi învăţat la şcoală. Sunt lecţii importante care îmi vor fi de folos în viaţă şi mă ajută să cresc frumos! Vă trimit acest mărţişor şi buchet de flori de primăvară în semn de recunoştinţă şi apreciere!
  • Ştiam că îţi plac lalelele, ciocolata şi iepuraşii, aşa că ţi-am pregătit acest cadou cu ocazia venirii primăverii de care sper să te bucuri foarte mult! La mulţi ani voioşi, sănătoşi şi aşa cum ţi-i doreşti tu!
  • Mama, îţi mulţumesc pentru tot ce faci pentru mine, pentru că exişti şi mi-ai dat viaţă! Am încercat să fac o felicitare colorată şi sclipicioasă de 1 Martie pe care să ţi-o dăruiesc cu această ocazie! Te iubesc mult şi vreau să îţi urez la mulţi ani de ziua Mărţişorului! Vreau să ştii că pentru mine tu eşti cel mai frumos şi bun mărțișor.
  • M-am trezit în această dimineaţă, m-am uitat pe fereastră, soarele era pe cer, apoi în calendar şi… surpriză, am văzut că este chiar 1 Martie. Prima persoană la care m-am gândit să o felicit ai fost chiar tu, aşa că îţi urez un sincer şi călduros la mulţi ani de 1 Martie, ziua Mărţişorului! Sper să ne întâlnim la o terasă să bem o cafea, pentru că vreau să-ţi ofer un mărţişor special, care să-ţi poarte noroc tot anul!
  • Ştiai că astăzi este o zi unică în care tot ce trebuie să faci este să zâmbeşti şi să porţi acest mărţişor pe care l-am pregătit pentru tine? Să ai un 1 Martie splendid, norocos şi special!
  • Iarna rece a trecut, iar primăvara a adus cu ea căldura, renaşterea naturii, culoarea, buchetul de flori parfumate şi speranţa! Primeşte în viaţa ta cu multă deschidere toate aceste lucruri minunate şi nu uita să te bucuri de fiecare lucru mărunt! 
  • Lumina soarelui înseamnă speranţă, bunătate, linişte, împlinire şi viaţă! Toate aceste daruri să te călăuzească în tot ceea ce faci! Îţi urez o primăvară frumoasă şi un 1 Martie de vis!
  • Verdele înseamnă viaţă, renaştere, forţă, dinamism, iar în acest anotimp ne bucurăm de toate aceste calităţi! Să ai o primăvară proaspătă, dinamică şi fericită!
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇