Mesaje de mulțumire: Cum le arăți recunoștința persoanelor importante din viața ta

Mesaje de mulțumire: Cum le arăți recunoștința persoanelor importante din viața ta

Astăzi poate fi mai ușor să trimiți un e-mail sau un mesaj text în care să-i mulțumești unei persoane dragi pentru sprijinul acordat. Cu toate acestea, e o idee și mai inspirată să-i trimiți o felicitare sau un bilet scris de mână, cu un mesaj personalizat. Îi vei face o surpriză și sunt șanse să-și amintească mult timp cuvintele frumoase pe care i le-ai scris. Indiferent ce variantă preferi, trebuie să-ți alegi bine cuvintele.

1. Mesaje de mulțumire - reguli de bază

Procesul de scriere a unui mesaj de mulțumire, fie în formă scrisă sau virtuală, poate fi provocator. Din fericire, există câteva reguli de bază și sfaturi care simplifică această misiune:

  1. Evaluează-ți întotdeauna relația cu destinatarul înainte de a începe să scrii mesajul. Acest lucru va oferi informații esențiale despre modul în care te poți adresa și registrul pe care îl vei folosi (formal sau informal). 
  2. Începe cu o formulă clasică de adresare: „Dragă/Stimată doamnă/domn X” (unde X poate fi numele persoanei sau un titlu). Dacă ai o relație mai strânsă cu destinatarul mesajului, poți utiliza doar numele acestuia sau chiar o poreclă. 
  3. Continuă cu motivul sincer pentru care ai început să scrii acest mesaj: dorința de a-ți exprima recunoștința față de o persoană anume sau de un gest pe care l-a făcut pentru tine. Chiar dacă un simplu „mulțumesc” poate fi de ajuns în unele cazuri, te poți gândi la mai multe metode prin a-ți exprima sentimentele și gândurile. 
  4. Adăugă detalii specifice, personalizate. E foarte important să-ți pui amprenta personală - asta îi va arăta destinatarului că relația dintre voi este foarte specială. În plus, oamenilor le place să se simtă apreciați. Așadar, dacă partenerul/partenera ți-a oferit un cadou special, acum este un moment oportun să descrii cum îl vei folosi. Dacă colegii de la locul de muncă ți-au organizat o petrecere, scrie-le și spune-le care a fost partea ta preferată. Totodată, dacă persoana căreia îi adresezi mesajul apreciază umorul, poți include câteva glume sau referințe pe care amândoi le veți înțelege. 
  5. Arată-ți deschiderea față de persoana căreia îi scrii. De exemplu, următoarea dată când îi vei vedea, poți să-ți reafirmi interesul pentru ceea ce face sau pur și simplu îi poți spune că este mereu în gândurile tale. Totodată, aici poți adăuga și planuri viitoare de care să vă bucurați împreună!
  6. Reiterează-ți mulțumirile. Pe măsură ce te apropii de finalul mesajului de mulțumire, este important să reformulezi motivul pentru care ai scris această felicitare în primul rând. Adaugă câteva detalii pentru a face acest lucru într-un mod diferit. 
  7. Încheie într-o notă potrivită. Modul în care te semnezi va depinde de relația ta cu destinatarul. Pentru scrisori de mulțumire mai formale, cum ar fi o scrisoare de mulțumire post-interviu sau o scrisoare pentru șeful tău, vei putea folosi formulări tip „Cu deosebită considerație, X” sau „Cu stimă, X” (X este numele tău). Dacă concepi un mesaj mai personal, formulările se pot duce într-o zonă mai afectivă, de pildă „Cu multă dragoste” sau „Te apreciez enorm”. 
ADVERTISING

2. Idei de mesaje de mulțumire pentru iubit, iubită sau soți

Mesajele de mulțumire sunt potrivite pentru multe ocazii diferite. În această parte ne vom concentra pe cele care pot fi adresate partenerului romantic, fie că vorbim de iubit sau iubită, sau soț/soție. A spune „mulțumesc” pentru lucrurile mici pe care le face partenerul tău de viață în fiecare zi îl poate să îl facă să se simtă iubit și apreciat. Așadar, următoarele idei de mesaje pot să ajute la menținerea sau chiar și îmbunătățirea unor relații bazate pe afecțiune, apreciere și respect reciproc. 

Mesaje pentru cupluri:

„Dragul meu iubit/ Draga mea iubită,
Îți mulțumesc că ești atât de dulce și mi-ai oferit tot ce am nevoie pentru a fi fericit/ă. Te iubesc dincolo de cuvinte.”

„Îți sunt recunoscător/recunoscătoare pentru faptul că scoți mereu tot ce e mai bun în mine și pentru faptul că mă iubești pentru cine sunt. Sper ca acest buchet de flori (preferatele tale!) să-ți însenineze ziua!”

„Tu ești tot ceea ce îmi doresc. Îți mulțumesc pentru toată dragostea și grija pe care mi le oferi în fiecare zi.”

„Nu știu care dintre lucrurile care mă atrag la tine sunt mai deosebite: oare este zâmbetul tău radiant, sufletul tău cald sau personalitatea ta captivantă? Cu siguranță, sunt extrem de norocos/norocoasă să te am în viața mea și pentru acest lucru îți mulțumesc!” 

„De fiecare dată când sunt cu tine mă simt de parcă aș fi în paradis. Mulțumesc că mi-ai oferit ocazia să mă bucur de sentiment divin!”

„Iubito/Iubitule, îți mulțumesc că ești sprijinul, puterea și motivația mea. Îmi doresc să rămânem mereu unul lângă celălalt.”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu m-am gândit niciodată că voi întâlni pe cineva la fel de iubitor/iubitoare și grijuliu/grijulie ca tine. Prin acest mesaj îmi exprim recunoștința și iubirea nemărginită pentru tine și doresc să îți ofer toate aceste lucruri minunate înapoi, în fiecare zi.”

„X, îți mulțumesc pentru că m-ai susținut mereu în momente grele și mi-ai readus zâmbetul pe față chiar și când îmi era greu să fac asta. Te iubesc și nu te voi lăsa niciodată singur/singură.”

Mesaje pentru soți

„Celei mai uimitoare persoane din viața mea,
Te ador și prețuiesc zi de zi, oră de oră. Înțelepciunea de care dai dovadă este unul dintre secretele căsătoriei noastre fericite. Îți mulțumesc că ești mereu alături de mine!”

„Iubirea mea, îți mulțumesc pentru că în toți acești ani ai fost suportul meu, că mă faci să mă simt special/ă și mă iubești indiferent de încercările prin care am trecut. Sunt atât de recunoscător/recunoscătoare că te am lângă mine și îmi doresc să fiu o persoană mai bună pentru noi și familia noastră.”

„Draga mea/ Dragul meu, sunt atât de recunoscătoare că ești în viața mea! Am fost incredibil de norocos/norocoasă să îi spun „DA” unui om grijuliu și de încredere, pe care îl consider cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă a mea.”

„Ai venit în viața mea când nu îmi mai credeam în sufletul pereche. Tu mi-ai arătat că dragostea sănătoasă și necondiționată există. Îți mulțumesc că mă faci să mă simt iubită și dorită!”

„Să-ți mulțumesc în cuvinte după toți acești ani pare o sarcină imposibilă. Viața aceasta este mult prea scurtă ca să-mi arăt toată recunoștința pentru cât de minunat mă faci să mă simt în fiecare zi. Te iubesc și este o onoare să îmi petrec restul vieții cu tine.”

ADVERTISING

Există ocazii speciale pentru cupluri în care amândoi vreți să vă arătați aprecierea pentru oamenii care vă celebrează relația sau căsnicia. Iată câteva idei de sugestii de mesaje pe care să le trimiți invitaților sau nașilor de botez după nuntă:

„Vă mulțumim că ați sărbătorit alături de noi această zi cu adevărat unică! Suntem mereu recunoscători pentru compania, sprijinul și dragostea dumneavoastră în fiecare moment al existenței noastre.”

„Dorim să exprimăm cele mai sincere mulțumiri pentru compania dvs., cadoul deosebit și urările de bine pe care ni le-ați oferit cu acest prilej. Sperăm că v-ați distrat la nunta noastră la fel de mult ca și noi!”

„Am dori să vă mulțumim pentru participarea la nunta noastră. Vă suntem recunoscători pentru prezența, urările calde și darul dumneavoastră extrem generos. Așteptăm cu nerăbdare să creăm mai multe amintiri alături de oameni apropiați sufletelor noastre.”

„Prin simpla dvs. prezență, putem spune că această ocazie a fost una dintre cele mai frumoase zile din viețile noastre. Darul dumneavoastră ne-a adus multă bucurie și ne va ajuta să ne construim o viața de vis împreună.”

3. Mesaje de mulțumire pentru doamna învățătoare - cum concepi un mesaj de mulțumire pentru cadrele didactice?

digital composite of hand writing with typewriter
Foto: Freepik

Atunci când scrii un mesaj de mulțumire unei învățătoare sau pentru un profesor, trebuie să ai în vedere formulele de politețe de adresare. Așadar, pe lângă pronumele de politețe „dumneavoastră” (cu prescurtarea dvs.), formele verbale și pronominale indicate sunt cele la persoana a doua, numărul plural („sunteți”, „vă” etc.) 

Cu toate acestea, unele formulări excesiv de formale pot să facă mesajul să pară impersonal, așa că, e o idee bună să vii cu anumite detalii și formulări mai personale prin care să îți exprimi recunoștința față de mentorul tău. 

Iată câteva sugestii de formulări, dacă ești elev sau student:

„Dragă dl./dna. profesor,
Vă mulțumesc că m-ați îndrumat pe tot parcursul acestor ani de școală/liceu. Datorită sprijinului dumneavoastră, am fost admis/admisă la Facultatea X, unde voi studia Y începând cu luna octombrie. Aveți un impact foarte important în viața elevilor și vă doresc multă putere să faceți acest lucru mulți ani de acum încolo”

„Vă mulțumesc foarte mult pentru toată îndrumarea și sprijinul acordat. Sunteți un profesor/o profesoară cu mult har și am apreciat mult metoda dvs. de predare. De asemenea, părinții mei doresc să își exprime și ei recunoștința față de dvs. și rolul pe care l-ați jucat în viața mea academică.”

„Pe lângă faptul că ați fost profesorul meu preferat, consider că sunteți un model de empatie și umanitate pe care rar îl vedem astăzi. Vă mulțumesc mult că nu ați renunțat la mine.”

„Îndrumarea și sprijinul pe care mi le-ați oferit în ultimul an de facultate sunt foarte apreciate. Cu ajutorul sfaturilor dvs., am avut curajul să aplic la jobul mult visat și să fiu acceptat. Vă mulțumesc și vă doresc succes în cariera dvs. didactică!.”

Dacă ești părinte și vrei să concepi un mesaj către profesorul fiicei sau fiului tău, te poți inspira din următoarele texte:

„Stimată doamnă profesor/ Stimate domnule profesor,
Vă mulțumim pentru toată grija și dăruirea pe care le-ați oferit în procesul de educație al  elevului X! Suntem mai mult decât recunoscători pentru îndrumarea și sprijinul dumneavoastră necontenit.”

„Celui mai bun profesor – munca și dăruirea dumneavoastră nu au trecut niciodată neobservate. Cuvintele nu pot capta bucuria unui părinte care își vede copilul deschizându-și aripile sub îndrumarea dvs.” 

„Pasiunea pentru a preda și a cultiva mințile tinere este cu adevărat magnifică. Suntem recunoscători pentru tot ceea ce ai făcut pentru familia noastră.”

„Vă mulțumesc pentru că ați influențat pozitiv viața copilului meu și pentru că l-ați încurajat să fie cea mai bună variantă a lui/a ei!”

„Răbdarea, bunătatea și înțelegerea dumneavoastră l-au ajutat pe copilul nostru să depășească provocările și să-și cultive dragostea pentru studiu. Vă suntem veșnic recunoscători.”

4. Mesaje de mulțumire pentru prieteni, colegi, șefi și colaboratori

mesaj-telefon
Foto: Unsplash

Prieteniile sunt unele dintre cele mai frumoase relații care se pot lega între oameni. Pe lângă vizitarea unor locuri unde te poți distra cu prietenii în București și de a petrece clipe împreună, poate fi un gest foarte sensibil să îți exprimi recunoștința față de prieteni printr-un mesaj personalizat. 

„A fi prietenul tău/ prietena ta este o binecuvântare. Mereu ai fost alături de mine în momentele fericite ale vieții și m-ai ajutat să mă ridic și în clipele mai grele. Îți mulțumesc că ești îngerul meu păzitor. ”

„Niciun cuvânt nu poate exprima recunoștința mea față de tine. Prieteni ca tine sunt greu de găsit, amice. Ești unul dintr-un milion!”

„Am vrut să-ți mulțumesc că m-ai ajutat săptămâna trecută. Înseamnă foarte mult pentru mine și cu siguranță mi-ar fi fost mult mai greu dacă nu îmi erau alături. Ce ai zice de o cină gratis și un film weekendul acesta ca răsplată?”

„Mă simt atât de norocos/norocoasă să te am ca cel mai bun prieten. Nu am întâlnit niciodată pe cineva atât de iubitor și primitor. Știu că nu spun asta des, dar sunt foarte recunoscător/recunoscătoare pentru tot ce faci pentru mine. Te iubesc, amice drag/amică dragă. ”

„De când ai venit în viața mea, am realizat că sufletele pereche pot fi și platonice. Îți mulțumesc pentru că îmi ești aproape de suflet și clipele petrecute cu tine sunt de neprețuit.”

„Prin acest mesaj vreau să-ți spun că mă inspiri foarte mult. Tot ceea ce faci este sclipitor și curajos, în toate modurile posibile. Sunt atât de norocos/norocoasă să asist la evoluția ta într-o femeie incredibilă! Îmi doresc să fim prieteni/prietene pentru totdeauna.”

Și în cazul colegilor sau colaboratorilor de la locul de muncă îți poți arăta aprecierea printr-un mesaj de mulțumire inspirat:

„Dragă X, Cunoștințele pe care le aduci acestei companii sunt de apreciat. Mai mult decât atât, sinceritatea și dedicarea față de colegi sunt lăudabile. Este o plăcere să te cunosc și să lucrez cu tine”. 

„Atenția ta pentru detalii și optimismul pe care îl afișezi chiar și în situații de criză sunt de neprețuit. Nu exagerez când spun că rămâi un model de urmat pentru toată echipa. Îți mulțumim și ne bucurăm că ai rămas alături de noi!”

„ Ai fost și ești în continuare o experiență grozavă de învățare pentru mine. Pe lângă expertiza ta din domeniu, lecțiile de viață pe care le-ai împărtășit cu mine m-au ajutat să trec peste niște momente dificile cu mai multă grație. Îți mulțumesc mult!”

„După cum se spune, două minți sunt mai bune decât una. Mulțumesc că ești partenerul meu de muncă și pentru faptul că ne echilibrăm atât de bine. Îmi doresc să petrecem cât mai multe clipe împreună.” 

„Efortul tău de a face să ne simțim bine cu toții chiar și în momente stresante sunt lăudabile și cu adevărat inspirante. Profit de această ocazie, pentru a-mi exprima recunoștința față de tine și de a-ți mulțumi că ești alături de întreaga echipă.”

Nu trebuie să uitam și relația profesională pe care o poți avea cu superiorul tău la locul de muncă. Următoarele mesaje de mulțumire pentru șefi pot fi foarte inspirate:

„Vă mulțumesc pentru promovare! Sunt foarte recunoscător/recunoscătoare pentru această oportunitate și, pe această cale, îmi exprim angajamentul de a aduce cele mai bune rezultate pentru companie din noul meu rol.”

„Sunt extrem de recunoscător pentru recenta mea creștere salarială. O astfel de dovadă de apreciere a muncii este întotdeauna binevenită, mai ales înainte de sărbători! Vă doresc o vacanță minunată! ”

„Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi liderul echipei de servicii pentru clienți. Sprijinul dumneavoastră m-au ajutat enorm în a-mi asigura această poziție. Ați fost un exemplu ilustrativ al unui model de leadership de succes. Abia aștept să folosesc abilitățile pe care le-am învățat de la dvs. în acest nou rol.”

„Sunt foarte recunoscător pentru cuvintele dvs. amabile adresate în cadrul întâlnirii lunare cu toată echipa. Vă mulțumesc că îmi recunoașteți și validați efortul depus în cadrul acestei companii. Această dovadă de apreciere mă motivează să mă auto depășesc în proiectele viitoare!”

5. Alte mesaje de mulțumire: medici, zile de naștere

Medicii au un rol foarte important în menținerea bunăstării noastre generale. De aceea, îți prezentăm câteva idei prin care îți poți exprima recunoștința față de aceștia prin mesaje de mulțumire pentru binele făcut:

„Dragă domnule doctor/doamnă doctor,
Sunteți un specialist minunat, cu mult har și o inima de aur. Vă sunt recunoscător pentru că mereu mă faceți să mă simt în siguranță atunci când calc pragul cabinetului dvs.”

„Compasiunea cu care tratați pacienții este mai eficientă decât orice medicament! Mulțumesc enorm pentru tot ce ați făcut pentru mine, domnule/doamnă doctor!”

„Nu sunteți doar medicul nostru de familie. Sunteți și un bun prieten, față de care vom fi mereu recunoscători pentru grija oferită. Vă mulțumim!”

„Trimit recunoștința mea eternă celui mai bun doctor pe care l-am întâlnit vreodată. Mi-ați oferit o viață nouă. Vă mulțumesc pentru tratamentul excelent și, de asemenea, tot respectul pentru personalul medical care m-a făcut să mă simt mai relaxat în timpul procedurii.”

„Vă mulțumesc pentru răbdarea și profesionalismul de care ați dat dovadă în timpul nașterii fiului/fiicei mele. A fost o experiență foarte lungă și dureroasă, însă empatia și încrederea de care ați dat dovadă au fost o binecuvântare în acele momente.”

Nu în ultimul rând, dacă te-ai sărbătorit recent (zi de naștere, zi onomastică), iată ce poți scrie în mesajele de mulțumire pentru urările de la mulți ani, pentru cei care s-au gândit la tine în această zi specială. 

„Îți mulțumesc pentru urările tale deosebite! Ești o persoană cu adevărat specială și mă bucur că am un prieten/o prietenă ca tine în viața mea.”

„Ieri am avut o zi de naștere minunată – în mare parte, datorită ție și urărilor tale foarte inspirate! Îți mulțumesc pentru acest lucru și sper că te-ai distrat la petrecere!”

„Voi lua aceste cuvinte frumoase din partea ta ca pe o încurajare pentru a aborda cu și mai mult optimism această nouă vârstă! Mă bucur să sărbătorim împreună acest moment important!”

„Chiar dacă nu am putut fi împreună în această zi, mesajul tău m-a făcut să mă simt fericită și apreciată. Îți mulțumesc că te gândești mereu la mine și că îmi transmiți iubirea ta, indiferent de locurile în care ne poartă viața!”

„Urările tale mereu mă binedispun! Ai un adevărat talent la scris și sunt foarte recunoscătoare că suntem cei mai buni prieteni. De-abia aștept să petrecem la ziua ta de naștere!”

„De ziua mea, se pare că am o mulțime de prieteni... Datorită vouă, oameni dragi, mă simt ca la 20 de ani. Mulțumesc pentru acest sentiment unic și pentru urările voastre minunate!”

Revino la acest articol ori de câte ori vrei să oferi cuiva un mesaj sincer de mulțumire. Un simplu gest din inimă poate să aibă un impact foarte mare în viața unui om.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇