Invazie de meduze în Grecia

Invazie de meduze în Grecia

Mai multe plaje din Grecia se confruntă cu o invazie de meduze. Tot mai mulți turiști s-au plâns că au fost înțepați de meduze.

Afectată de această invazie este regiunea peninsulară Halkidiki, cu cele trei brațe ale sale: Kassandra, Sithonia și muntele Athos, potrivit Greek Reporter. Este pentru prima oară în 40 de ani când grecii se confruntă cu o astfel de invazie.

Și de parcă nu erau veștile destul de supărătoare, specialiștii spun că este vorba de două specii de meduze. Prima se numește Pelagia Noctiluca, a cărei înțepătură este extrem de dureroasă, însă nu e considerată periculoasă.

Cea de-a doua este Chrysaora hysoscella, cunoscută drept ”meduza compas”, pentru că are pe corp semne în forma literei V, care aduc cu instrumentul folosit pentru trasarea cercurilor.

Cea mai gravă situație e în apele Kassandrei. Primarul regiunii, Anastasia Chalkia, a spus că meduzele au fost aduse de curenți și vor dispărea în același mod.

Însă unii specialiști cred că încălzirea globală este cauza invaziilor de meduze, pentru că apele tot mai calde au schimbat ritmul de reproducere a acestora.

Iată mai multe informaţii pentru cine pleacă în Grecia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇