Atenționare de călătorie în Grecia: Caniculă şi risc de incendii

Atenționare de călătorie în Grecia: Caniculă şi risc de incendii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că vor fi până la 40 de grade Celsius, în următoarele zile.

citizen

Se estimează că valul de căldură va dura până vineri, fiind provocat de masele de aer cald provenit din zona Africii de Nord.

Potrivit MAE, regiunile cele mai afectate vor fi pe continent, inclusiv în regiunea Attica şi în capitala Atena, cele mai ridicate temperaturi atingând 38°- 40° C. În insule şi în zonele de pe malul mării, temperaturile vor fi cu 3 - 5 grade mai scăzute.

De asemenea, riscul de incendii rămâne în continuare ridicat (categoria 4 din 5), pentru următoarele regiuni: Attica, Grecia Centrală (insula Evia), Marea Egee de Nord (insulele Chios, Samos, Ikaria), Creta.

citizen

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Grecia +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

citizen

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇