Spania, Portugalia și Olanda intră pe lista roșie COVID, Grecia pe cea galbenă

Spania, Portugalia și Olanda intră pe lista roșie COVID, Grecia pe cea galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista țărilor de risc epidemiologic ridicat. Spania și Portugalia intră în zona roșie, iar Grecia a ajuns în zona galbenă. Marea Britanie rămâne în zona roșie.

În zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia.

În zona galbenă au intrat, din cea roșie, după scăderea incidenței, Uruguay și Paraguay, iar din cea verde, în urma creșterii incidenței, Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia.

În zona verde au intrat: Zambia, Guyana și Bahrain.

Astfel, în zona roșie sunt următoarele țări: Insulele Virgine Britanice, Seychelles, Jersey, Cipru, Mongolia, Fiji, Tunisia, Namibia, Columbia, Marea Britanie, Kuweit, Argentina, Cuba, Africa de Sud, Oman, Spania, Costa Rica, Panama, Suriname, Andorra, Georgia, Portugalia, Maldive, Brazilia, Malaysia, Olanda, Nepal și India.

Noua listă intră în vigoare de duminică, 18 iulie, de la miezul nopții.

Amintim că doar la întoarcerea în România din țări care sunt pe lista verde nu există restricții.

Când vă întoarceți în țară din state aflate în zona roşie, doar dacă sunteți vaccinat complet sunteți scutiți de carantină.

La sosirea din țări aflate în lista galbenă, sunteți scutiți de carantină dacă prezentați dovada vaccinării sau un test PCR cu rezultat negativ, care să nu fie mai vechi de 72 de ore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇