Florile și relațiile cu ELE

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Fiecare nou început de primăvară reamintește că uneori o floare chiar contează. Cu o floare nu se face poate primăvară, dar se poate desena un zâmbet. Cu o floare poate nu se face primăvară, dar se răspândește speranța și frumosul. O floare este până la urmă un gest. Normal! Un fel de a spune „mulțumesc” și de a aminti că este momentul pentru un nou început. 

O floare și un Mulțumesc nu au nevoie de o zi sau de o schimbare de anotimp. Sunt gesturile normale care ar trebui să ne însoțească mereu pentru a ne reaminti că împreună putem să fim mai bine. Putem să zâmbim mai mult. Putem să ne simțim apreciați. Putem să arătăm că ne pasă unii de ceilalți. Putem să le spunem lor că știm cât de sensibile sunt și, totuși, cât de rezistente reușesc să fie în fiecare zi, fără să facă din asta motiv de paradă. 

ADVERTISING

Primăvara este un moment de reset pentru natură. Poate fi un bun moment de reset și pentru noi. Putem să le arătăm lor că ne pasă mai mult, că le vedem, le apreciem și putem căuta să fim împreună mai buni. 

O floare și un Mulțumesc ar putea să fie nu doar un mărțișor, dar și un moment pentru a începe să punem mai multă atenție în relațiile noastre. Când floarea dă semne de „oboseală”, o arată. Relațiile noastre au nevoie să fie îngrijite, să aibă parte de semne mici de atenție. 

Dacă o floare este relația noastră, asemeni ei, când o izolezi și pui în vază va rezista un timp cât este udată și până la urmă se va veșteji. Dar nu este suficient să o uzi o dată la nu știu cât timp...Dacă i se dă ocazia să prindă rădăcini, poate nu va avea tot timpul florile deschise, dar ne va însoți toată viața și, cu grija potrivită, va înflori des și din ce în ce mai mult.  

ADVERTISING

Poate la început de primăvară ne gândim cum să sădim florile în relațiile noastre, nu doar să căutăm să ne bucurăm de frumusețea lor într-o zi anume.  O relație ca o floare sădită într-un sol stabil al încrederii, grijii și atenției pentru celălalt ne poate ajuta să avem multe primăveri de milioane de aici înainte.

O floare și un Mulțumesc ar putea să fie pretextul pentru a ne aminti să îngrijim cum se cuvine adevăratele flori din viețile noastre: ELE... și relațiile noastre cu ELE! 

La mulți ani!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇