Expoziție inedită la Muzeul Antipa: Curioșii pot vedea o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar

Expoziție inedită la Muzeul Antipa: Curioșii pot vedea o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar

O bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar va putea fi văzută, de vineri, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Pe 2 iulie, de la ora 18:00, se deschide expoziția „Moon Impact – a geological story”, organizată de Centre National de la Recherche Scientifique (Franța).

”Expoziția vorbește despre impactul gigantic în urma căruia s-au format Pământul și Luna și despre evoluția geologică a acestor două corpuri cerești, oferind răspunsuri la întrebări pe care ni le-am pus, probabil, mulți dintre noi: în cât timp s-a format Pământul, dar Luna și dacă fără Lună am mai fi noi astăzi aici”, se arată într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Cei curioși vor putea admira peste 250 de eșantioane de roci, meteoriți, modele 3D, holograme și proiecții video.

Exponatele sunt greu de găsit în mediul natural obișnuit: o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar, un eșation extras din cel mai adânc foraj de pe pământ, și, de asemenea, cea mai nouă rocă, un amestec de plastic și bazalt, care a fost găsită de căpitanul de vas Charles Moore în Hawaii.

Prețuri

”Expoziția oferă explicații detaliate atât pentru pentru adulți cât și pentru copii. Ghidați de celebrul astronom Vera Rubin, copiii (6-12 ani) vor descoperi prin intermediul broșurii informative temele principale ale expoziției în jurul unor anecdote științifice și, ulterior, își vor putea testa cunoștințele prin intermediul unor mici jocuri.

ADVERTISING

De asemenea, cei mici vor primi, odată cu biletul cumpărat, un cod QR care le oferă un abonament gratuit pentru trei luni la aplicația Da Vinci Kids”, mai arată sursa citată.

Expoziţia poate fi vizitată de marți până duminică în programul de vizitare al muzeului.

Prețul unui bilet de intrare este:

  • 10 lei pentru copil/student/pensionar,
  • 11 lei pentru achiziționarea unui bilet de copil, în care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicația Da Vinci Kids,
  • 15 lei/adult.

Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇