Cum îți alegi bijuteriile potrivite? 5 sfaturi care te pot ghida

Cum îți alegi bijuteriile potrivite? 5 sfaturi care te pot ghida

Alegerea unui nou set de bijuterii poate fi o activitate relaxantă și recreativă care îți va aduce un beneficiu semnificativ pe termen lung, în funcție de cât de mult alegi să investești în acesta. Pentru a face alegerea potrivită, am alcătuit o listă de elemente pe care ar trebui să le urmărești înainte de a face achiziția finală.

Iată 5 pași prin care să-ți alegi bijuteriile potrivite:

1.      Fă alegeri bazate pe stilul personal

În primul rând, fă fiecare alegere bazându-te pe stilul tău personal. Ai mare grijă la preferințele tale vestimentare de zi cu zi, dar și la modul în care alegi să te îmbraci pentru ocazii speciale. Dacă ești o persoană activă, optează pentru ceva mai subtil în zone în care să nu te incomodeze sau să se agațe, însă dacă lucrezi la birou, ai putea opta pentru piese cu care să fii comodă pentru a le purta în cele opt ore petrecute acolo.

ADVERTISING

2.      Alege bijuteriile în funcție de ocazie

Pentru a arăta mereu stilată, este nevoie să fii foarte atentă la alegerea accesoriilor în funcție de ocazie. De exemplu, la muncă ar fi indicat să porți elemente mai discrete și elegante, în timp ce atunci când ieși în oraș cu prietenii poți opta pentru bijuterii mai strălucitoare și mai mari. În plus, pentru evenimentele în familie ai putea purta anumite piese cu valoare emoțională sau cu o semnificație aparte pentru ocazii festive.

3.      Fii atentă la culori

ADVERTISING

Culorile pe care le alegi sunt foarte importante pentru întregul look. În general, dacă ai tenul cu subton rece, ar fi indicat să alegi argintiu, în timp ce dacă tenul tău are subton cald, va fi mai bine pus în evidență de auriu. Desigur, poți combina argintiu cu auriu în anumite contexte, doar atunci când accesorizezi masiv sau piesele de culori diferite fac parte din același stil artistic.

4.      Investește în calitate

Pentru a te putea bucura un timp cât mai îndelungat de piesele tale, este indicat să investești în materiale de calitate precum aurul sau argintul. O pereche de cercei din aur de la bb-shop.ro poate dăinui peste generații dacă este îngrijită corespunzător. De asemenea, asigură-te că bijuteriile sunt confecționate cu atenție la detalii și au finisaje de înaltă calitate.

ADVERTISING

5.      Atenție la proporții

Nu în ultimul rând, fii foarte atentă la proporții. Dacă ești o persoană scundă, cu o față mică și delicată, bijuteriile prea mari pot să te „înghită” și nu vor arăta plăcut vizual. Pe de altă parte, dacă ești înaltă, bijuteriile mici și finuțe pot părea neînsemnate și nu-ți vor aduce niciun avantaj. Înțelege-ți corpul și alege bijuteriile care se potrivesc proporțiilor tale fizice pentru a obține un look armonios și rafinat.

În final, ține minte că orice femeie stilată știe să-și aleagă bijuteriile potrivite, indiferent de eveniment. Atunci când ieși la cumpărături, ține cont de stilul personal, de ocazia pentru care le cumperi, de culori, calitate și fii atentă la proporții.