Ce înseamnă blended whisky? Iată 3 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre acest tip de whisky!

Ce înseamnă blended whisky? Iată 3 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre acest tip de whisky!

Atunci când vine vorba despre whisky, este bine să te documentezi cu atenție, mai ales dacă vrei să devii un fin cunoscător sau dacă vrei să găsești cele mai bune produse de acest gen. Whisky-ul scoțian este unul dintre cele mai populare tipuri de whisky, datorită aromei sale unice. Blended Whisky este o categorie care cuprinde anumite sortimente de whisky, ce sunt produse din mai multe tipuri de whisky. Însă, există diverse informații pe care le poți analiza dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect interesant.

ADVERTISING

În acest articol, vei afla 3 lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre blended whisky!

  1. Câte tipuri de blended whisky există?

Chiar dacă blended whisky este în sine o categorie de whisky, aceasta se împarte, la rândul ei, în mai multe subcategorii. Așadar, există, de exemplu, nu doar Blended Malt Whisky, ci și Blended Grain Whisky. Blended Malt Whisky este realizat prin combinarea mai multor tipuri de single malt-uri provenite de la diferite distilerii, Blended Grain Whisky este creat cu ajutorul single grain-urilor provenite de la diverse distilerii, iar Blended Whisky se caracterizează prin faptul că are, în componența sa, atât malt whisky, cât și grain whisky.

ADVERTISING
  1. Cum a apărut blended whisky-ul?

Se spune că whisky-ul blended (amestecat) a apărut în jurul anilor 1800, din nevoia de a satisface gusturile băutorilor de coniac, oferindu-le un whisky mai ușor și mai delicat, accesibil mai multor consumatori. Coniacul de calitate era destinat doar aristocraților, iar whisky-ul pur era considerat a fi mai dur decât coniacul fin. Astfel, s-a descoperit faptul că, prin combinarea single malt-urilor puternice cu sortimente mai ușoare, se poate obține un whisky mai rafinat și mai potrivit pentru cei care erau obișnuiți cu aroma inconfundabilă a coniacului. Cu cât există mai mult single grain în compoziția whisky-ului, cu atât acesta este mai aspru și mai greu. De asemenea, este bine de știut că amestecurile vin la pachet cu o gamă considerabilă de arome și gusturi unice și originale, pe care merită să le încerci. Prin urmare, nu ezita să încerci whisky-uri produse de către branduri renumite – poți găsi o mulțime de produse de calitate, pe site-uri de specialitate, precum Bauturialcoolice.ro!

ADVERTISING
  1. Prin ce se caracterizează? 
unnamed-2-1

Blended whisky-ul trebuie învechit în butoaie de stejar, pentru o perioadă de minim trei ani. Vechimea este stabilită ținându-se cont de toate ingredientele existente în compoziție, iar vârsta concretă a unui blend este dată de cel mai tânăr whisky din amestec. În plus, rețetele de amestecuri pot fi adevărate opere de artă, deoarece măiestria constă în abilitatea de a amesteca diverse arome și note de gust, în așa fel încât rezultatul obținut să fie unul deosebit.

În concluzie, blended whisky este o băutură alcoolică foarte apreciată la nivel mondial, datorită sortimentelor variate pe care le oferă. Chiar dacă este un amestec, acest blend se remarcă prin finețe și aromă, fiind produs de nenumărate branduri cunoscute în întreaga lume. Așadar, nu ezita și încearcă cele mai bune tipuri de blended whisky!