Sute de turiști vor petrece 8 zile în Grecia, pentru a testa cât e de sigură vacanța în pandemie

Sute de turiști vor petrece 8 zile în Grecia, pentru a testa cât e de sigură vacanța în pandemie

Un grup de turiști format din aproape 200 de olandezi va petrece opt zile pe insula Rodos din Grecia, în cadrul unui experiment, pentru a testa dacă turismul este sigur în timpul pandemiei.

„Sunt foarte încântată. Este foarte ciudat să fiu aici, dar sunt foarte încântată”, a spus Amy Smulders, în vârstă de 25 de ani, grafician, care participă alături de sora ei, scrie Reuters.

Pentru 399 de euro de persoană, participanții la acest experiment vor avea acces nelimitat la piscină, restaurante și alte facilități ale Mitsis Grand Hotel Beach (5 stele), dar nimic altceva.

ADVERTISING

Ei trebuie să se mulțumească să privească Marea Egee din camerele sau terasele lor, deoarece nimeni nu are voie să părăsească stațiunea, unde vor fi singurii oaspeți.

„Nu mi-aș fi putut imagina niciodată acest lucru, dar asta este tot ce putem obține acum și ne vom bucura”, a spus Terry Oorschot, 49 de ani, lucrător în domeniul IT.

În ciuda restricțiilor, cererea pentru această călătorie a fost mare: S-au înscris în jur de 25.000 de persoane.

Grecia, dependentă de turism, dorește să atragă oameni în stațiuni după un devastator 2020 care a redus numărul turiștilor la un sfert față de cel din anul 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Operatorul turistic Sunweb, care a organizat călătoria susținută de guvernul olandez, speră că experimentul va arăta că oamenii se pot bucura în continuare de vacanță, chiar și cu restricții.

„Pentru industria turismului este extrem de important. Nu cred că multe companii vor supraviețui încă o vară fără să aibă turiști”, a spus directorul executiv al Sunweb, Mattijs ten Brink.

În prezent, Grecia este închisă pentru turiști, dar ministrul Economiei, Claudiu Năsui, vine cu o veste bună pentru români: din 16 aprilie, putem merge în Grecia în vacanță!

ADVERTISING

Recent, Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia, a declarat că hotelierii greci aşteaptă, anul acesta, aproximativ 700.000 de turişti români.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇