7 idei de mic dejun delicios și rapid

7 idei de mic dejun delicios și rapid

Micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei deoarece acesta poate să influențeze modul în care te vei simți și vei funcționa pe parcursul întregii zi. O masă bogată în nutrienți îți va oferi suficiente resurse și te va ajuta să-ți începi ziua în forță.

În acest articol, vei descoperi șapte idei de mic dejun sănătos și delicios, care se pregătesc ușor și te ajută să ai mai multe opțiuni pentru masa de dimineață.

1. Smoothie-uri

Smoothie-urile sunt o opțiune sănătoasă și populară de mic dejun, care îți oferă doza necesară de nutrienți pentru a începe ziua.

Combină fructe și legume cu lapte sau apă, într-un blender, pentru a obține o masă gata de servit în câteva minute. Adaugă fructe exotice, precum ananas sau mango, pentru a obține gusturi delicioase și variate.

ADVERTISING

2. Terciul de ovăz

Fulgii de ovăz sunt o altă opțiune sănătoasă pentru micul dejun deoarece sunt bogați în proteine și fibre, care îți oferă sațietate. Pentru a pregăti terciul de ovăz, ai nevoie de apă sau lapte, ovăz și un praf de sare.

Pune fulgii la fiert pentru 10-15 minute până când se îngroașă, iar mai apoi lasă compoziția la răcit. Poți adăuga peste, sirop de arțar, nuci și fructele tale preferate pentru o porție în plus de nutrienți și energie.

3. Toast cu avocado 

Toast cu avocado este o opțiune simplă și delicioasă pentru micul dejun. Această rețetă îți oferă o porție de grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați. Pentru a o pregăti, ai nevoie de o felie de pâine, de preferat integrală, un avocado copt, o lămâie și condimente precum sare și piper.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ia un avocado întreg sau doar jumătate, adaugă-l într-un bol și pune peste el ulei de măsline, un praf de sare, piper și zeamă de lămâie, în funcție de gusturile tale. Pasează cu o furculiță, iar în timpul acesta prăjește pâinea.

La final, întinde pasta de avocado pe felia de pâine prăjită, iar opțional poți adăuga un ou poșat și brânză.

4. Omletă cu legume

Ouăle și legumele sunt bogate în proteine și sunt o opțiune sănătoasă de mic dejun. Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de câteva ouă și legume, precum ciuperci, ardei gras sau dovlecel, tocate mărunt. Bineînțeles, poți adăuga orice legume îți plac.

ADVERTISING

Pentru început ,este necesar să călești legumele timp de 5-7 minute, după care să adaugi ouăle bătute, iar cu ajutorul unei spatule să amesteci până sunt gata.

5. Clătite

Clătitele sunt o opțiune populară pentru micul dejun și pot fi preparate în mai multe feluri. Le poți servi cu fructe proaspete, dulceață, sirop de arțar sau zahăr pudră.

Pentru a le prepara, ai nevoie de făină, lapte, ouă și zahăr. În plus, poți adăuga esență de vanilie, de rom sau de scorțișoară pentru extra gust. Mixează toate ingredientele până obții o compoziție omogenă, iar mai apoi rumenește clătitele într-o tigaie.

6. Budincă de chia

Chia este o sursă bogată de acizi grași Omega-3, fibre, proteine și minerale. Tot ce trebuie să faci este să amesteci semințele de chia cu lapte, într-un borcan cu capac, și să lași compoziția la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Semințele de chia vor absorbi lichidul și vor căpăta o textură gelatinoasă. Poți adăuga peste fructele care îți plac, miere sau nuci.  

7. Wrapuri

Wrapurile sunt o opțiune versatilă pentru masa de dimineață, deoarece acestea pot fi umplute cu ce ingrediente îți dorești și le poți lua ușor cu tine.

Începe prin a alege o lipie sau tortilla, iar mai apoi umple-o cu ingrediente precum ouă, brânză, tofu, carne, legume proaspete sau gătite.

Micul dejun trebuie să fie un amestec echilibrat de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase. Include cât mai multe ingrediente naturale și bucură-te de o dimineață plină de energie și savoare.