10 greșeli comune pe care le comit pariorii români

10 greșeli comune pe care le comit pariorii români

Unii pariori nu îndreaptă niciodată lucrurile pe care nu le fac bine. De exemplu, o greșeală este și ignorarea avantajelor prezentate de agențiile online precum 888sport, chiar dacă jucătorii nu sunt străini de internet, ei obișnuind să intre pe site ca să își verifice biletele jucate în agenții.

Dincolo de faptul că dau cu piciorul beneficiilor pe termen lung aduse de pariurile online, cei mai mulți jucători comit frecvent următoarele 10 greșeli, din cauza cărora ies mai mereu pe minus la pariuri sportive: 

Nu au răbdare

Cei mai mulți dintre pariori cred că se pot îmbogăți peste noapte și au pretenția să fie pe profit la finalul fiecărei zile. Automat, după prima zi pe care o termină pe minus, ei devin fie nervoși și încep să joace haotic. Cu o asemenea stare de spirit, pariurile nu mai pot reprezenta o distracție, așa cum ar trebui.

ADVERTISING

Joacă bilete cu multe selecții

În încercarea de a câștiga cât mai mulți bani rapid, pariorii amatori plasează aproape numai bilete tip cearșaf, cu peste 20 de selecții. Ei se amăgesc singuri spunând că miza este mică și că nu pierd cine știe ce dacă nu iese biletul, însă 100 de pariuri pierdute cu miza 10 lei înseamnă un minus de 1000 de lei. 

Nu sunt atenți la cote

Puțini pariori aleg agențiile la care joacă în funcție de cote. Nu li se pare important că ei mizează pe o cotă de 1.60 (să spunem), în timp ce la altă casă de pariuri aceeași selecție are cota 1.80. Ei bine, în realitate este foarte important. Cota finală a unui bilet cu 5 selecții având cota 1.80 fiecare este 18.89. Pe de altă partea, cota finală a unui bilet cu 5 selecții având cota 1.60 fiecare este 10.48. Pentru o miză de 100 de lei, diferența de profit este de 841 de lei.

Nu respectă managementul banilor

La începutul lunii, majoritatea pariorilor își propun să respecte managementul banilor, adică să stabilească miza fiecărui bilet în funcție de bankroll și de șansele de câștig. Pe parcurs, ei uită de acest angajament și măresc nejustificat suma riscată, mai ales atunci când încearcă să recupereze ce au pierdut. Invariabil, rămân fără bani în cont din cauza indisciplinei.

ADVERTISING

Nu citesc regulamentele ofertelor promoționale

Ofertele promoționale pot reprezenta o sursă de rotunjire a bugetului, fie direct prin fondurile suplimentare acordate de agenții, fie prin câștigurile obținute în urma utilizării pariurilor gratuite. Dar nu toți pariorii profită de aceste oferte promoționale, pentru că nu au răbdare să citească regulamentul și nu respectă termenele și condițiile. 

Joacă cu inima

Unii jucători nu reușesc să rămână obiectivi atunci când judecă un meci de fotbal. Ei mizează pe victoria echipei favorite chiar dacă nu au argumente solide că vor avea succes. De asemenea, mulți pariază împotriva echipelor rivale doar pentru că își doresc ca acestea să piardă.

ADVERTISING

Se încred prea mult în ponturi

Există o categorie aparte de pariori care visează la bani mulți picați din cer și cumpără „ponturi sigure sută la sută” de pe internet. Ei au parte exact de revers: sunt păcăliți și pierd și banii dați pe pont, și miza biletului. Pronosticurile postate de tipsteri pe site-urile cu acces gratuit sunt mult mai de încredere, dar și acelea trebuie trecute prin filtrul propriei judecăți.

Nu analizează meciurile corect

Nu au succes pariorii care sunt superficiali atunci când aleg meciurile de pus pe bilet. Unii se ghidează exclusiv după cote, alții după statistică, iar alții sunt atenți doar la formațiile probabile. Trebuie ținut cont de toți factorii care pot influența evenimentele dintr-o partidă de fotbal. Doar așa se poate reduce rolul jucat de hazard în deznodământul biletului.

Pariază chiar și atunci când nu au chef

O altă greșeală care merită menționată este transformarea hobby-ului în obligație. Sunt pariori care se simt datori să deschidă site-ul chiar și atunci când sunt obosiți sau când au alte lucruri pe cap. Nu au chef de pariuri sau nu se pot concentra pe această activitate, dar tot pun câteva bilete. Sunt șanse minime ca acele bilete să aducă profit.

Nu urmăresc meciurile

Pariorii trebuie să cunoască foarte bine sportul pe care mizează, dar și fiecare echipă în parte. Cu cât văd mai multe meciuri, cu atât simt mai bine fenomenul și au șanse tot mai mari de a găsi selecțiile câștigătoare. O parte a jucătorilor români nu înțeleg cât de important este să urmărească tot ce se joacă, astfel că nu se raportează la specificul fiecărei formații și pierd din vedere aspecte importante. Fiecare detaliu contează în acest domeniu, în care norocul ți-l mai faci și cu mâna ta.