WTA pregătește o schimbare majoră după cazul de dopaj al Simonei Halep: Anunț oficial

WTA pregătește o schimbare majoră după cazul de dopaj al Simonei Halep: Anunț oficial

Asociația Tenisului Feminin (WTA) pregătește o schimbare majoră, după cazul de dopaj al Simonei Halep (32 de ani) și după ce sportiva noastră a primit un verdict favorabil din partea TAS, astfel că își pregătește revenirea pe teren la Miami Open.

Având în vedere că TAS i-a redus suspendarea de 4 ani dictată de ITIA și Sports Resoltuions la doar 9 luni, deși Simona a stat mai bine de un an pe tușă și a fost „ștearsă” din clasament, WTA a fost întrebată dacă ia în calcul o schimbare majoră, iar forul de conducere a răspuns afirmativ.

ADVERTISING

Concret, WTA a "demarat un proces de revizuire" a regulamentului de dopaj în care să fie specificat ca, în cazuri precum al Simonei Halep, jucătoarele să-și poată recupera poziția în clasamentul mondial la momentul suspendării dacă durata finală a acesteia este mai mică decât ce se dictase inițial, iar termenul a fost depășit.

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, a fost răspunsul oficial din partea WTA de Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep a obținut la TAS reducerea suspendării pentru dopaj la 9 luni, astfel că ea ar fi putut să joace pe 7 iulie 2023, când se afla pe locul 54 în clasamentul WTA. Totuși, Simona a stat pe bară mai mult de un an în așteptarea audierilor cu ITIA și Sports Resolutions, astfel că și-a pierdut toate punctele și a "dispărut" din ierarhia mondială.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!