Simona Halep, în echipa României de Billie Jean King Cup: Primul pas spre Olimpiada de la Paris

Simona Halep, în echipa României de Billie Jean King Cup: Primul pas spre Olimpiada de la Paris

Simona Halep (32 de ani) a fost convocată în echipa României de Billie Jean King Cup.

După decizia favorabilă a TAS în cazul său de dopaj, Simona Halep a primit un wild-card la Miami Open, turneu care se va desfășura în perioada 19-31 martie. Pe lângă turneul de la Miami, Simona a primit și convocarea în echipa României de Billie Jean King Cup.

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, a convocat-o pe Simona Halep în echipă pentru întâlnirea cu Ucraina. Pe site-ul oficial al competiției, echipa României este formată din Simona Halep, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Anca Todoni.

ADVERTISING

România va întâlni Ucraina între 12-13 aprilie, în barajul pentru calificarea la turneul final, iar partida va fi organizată în Statele Unite, pe zgură.

Echipa Ucrainei este formată din Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Lyudmila Kichenok și Nadia Kichenok.

Prezența în echipa de Billie Jean King Cup a României îi poate aduce Simonei Halep prezența la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. La plecarea spre Miami, Simona a declarat că își dorește să ajungă la JO și că "voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific".

ADVERTISING

Criteriul principal de participare la Olimpiadă este clasamentul WTA, de unde Simona a fost "șteasă" pentru că a pierdut toate punctele în urma scandalului de dopaj. Totuși, poate participa dacă va avea o clasare bună până în data de 10 iunie 2024. În plus, jucătoarea trebuie să fi fost nominalizată în echipa de Billie Jean King Cup a țării sale între ediția JO de la Tokyo 2020 și cea de la Paris 2024, iar una dintre nominalizări să fi fost în 2023 sau 2024. Sau dacă a adunat de-a lungul carierei măcar 20 de reprezentări în BJK Cup, criteriu pe care Halep nu îl îndeplinește, ea apărând în înfruntările din competiția pe națiuni de 15 ori.

ADVERTISING

De asemenea, ar trebui să fie între primele 56 de jucătoare ale lumii, un reper care va aluneca până spre locul 100 ținând cont de faptul că fiecare țară are dreptul la un maximum de 4 sportivi înscriși la simplu.

„Îmi doresc să joc la Olimpiadă şi voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt şanse minime. Horia Tecău mi-a scris un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami şi discutăm, e mult mai bine faţă în faţă”, a transmis Simona Halep la plecarea din România, către Miami.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!