Veste surprinzătoare pentru Novak Djokovic în ce privește participarea sa la Roland Garros

Veste surprinzătoare pentru Novak Djokovic în ce privește participarea sa la Roland Garros

Tenismenul sârb Novak Djokovic, lider mondial ATP, ar putea primi o veste bună în ceea ce privește viitorul turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Roland Garros, din lunile mai – iunie 2022.

După ce întreaga tevatură cu participarea sa la Australian Open s-a încheiat, iar sârbul a fost deportat din Australia, întrucât nu se vaccinase împotriva Covid-19, același lucru i s-ar fi putut întâmplă lui Nole și în Franța, la Roland Garros.

Iar ministra Sportului de la Paris, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu a spus clar că niciun tenismen nevaccinat nu va putea participa la Roland Garros anul acesta. Totuși, presa sârbă scrie că Djokovic își vă putea face apariția la Paris chiar și nevaccinat.

Și asta pentru că reglementările din Franța s-au schimbat drastic în ultima perioadă, din moment ce țara din Hexagon a anunțat că dorește să facă schimbări radicale în privința certificatului verde Covid. Astfel, Nole poate acum să intre în țară datorită unei excepții de la vaccinare.

ADVERTISING

Cotidianul sârb Kurir scrie că persoanele care au suferit de Covid-19 în ultimele șase luni pot circula nestingherite în Franța, ceea ce înseamnă că Nole este eligibil, având în vedere că are un test pozitiv la jumătatea lunii decembrie.

Permisul său este deci valabil până la jumătatea lunii iunie, iar turneul francez va avea loc între 22 mai și 5 iunie. Începând de luni, toți sportivii din Franța vor trebui să poarte așa-numitul "pașaport super-Covid", care poate fi obținut doar în două moduri: vaccinare sau infecția cu coronavirus în antecedente în ultimele 6 luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!