Antrenorul lui Novak Djokovic iese la atac dupa expulzarea tenismenului sârb din Australia

Antrenorul lui Novak Djokovic iese la atac dupa expulzarea tenismenului sârb din Australia

Slovacul Marian Vajda, antrenor care face parte alături de croatul Goran Ivanisevic din staff-ul liderului mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, a condamnat decizia ”injustă” a Australiei de a-l expulza pe sârb, nevaccinat împotriva Covid-19, dar păstrează speranţe pentru viitor, conform unui interviu acordat unui site de informaţii slovac, citat de AFP.

„A fost un proces politic”, a declarat antrenorul slovac pentru Sport.sk în primele sale comentarii după anularea vizei lui Djokovic înaintea Openului Australiei.

ADVERTISING

"A fost o decizie nesănătoasă şi injustă, care va avea cu siguranţă consecinţe importante, întrucât a fost o invadare în viaţa sa privată, a familiei sale", a declarat Vajda într-un interviu publicat joi.

Vajda s-a declarat totodată "şocat" de decizia Australiei de a-l expulza pe Djokovic, cu care nu a mai comunicat de la revenirea starului la Belgrad.

"Este clar că toată această situaţie l-a afectat mental. Şi îl va afecta pentru multă vreme, întrucât va fi dificil să uite", a adăugat Vajda.

ADVERTISING

"Dar Novak este puternic, de neclintit şi încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în tenis", a declarat el.

Novak Djokovic, nevaccinat împotriva Covid-19, a obţinut o scutire medicală pentru a putea călători în Australia, în ciuda obligaţiei de vaccinare, iar mulţi au considerat că această scutire a fost posibilă prin intervenţia Tennis Australia.

Însă, în momentul în care sârbul a ajuns pe aeroportul din Melbourne, viza i-a fost anulată, iar jucătorul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea deportării. Un prim apel i-a permis să iasă la antrenamente, cu speranţa că va putea disputa turneul, pentru a cuceri a zecea sa coroană la Australian Open, sinonimă cu al 21-lea titlu de Grand Slam, un record pentru tenisul profesionist.

ADVERTISING

Dar, la intervenţia personală a ministrului australian al Imigraţiei, viza i-a fost anulată din nou, iar liderul clasamentului ATP a ajuns să părăsească Australia, duminica trecută, şi s-a întors în Serbia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇