Verdictul lui Marius Avram pentru cea mai controversată fază de la meciul CFR Cluj – Rapid: „O decizie inexplicabilă!”

Verdictul lui Marius Avram pentru cea mai controversată fază de la meciul CFR Cluj – Rapid: „O decizie inexplicabilă!”

CFR Cluj – Rapid, scor 1-0, sâmbătă seara în ultimul meci al zilei din Superligă, a fost o partidă care s-a încheiat cu o fază controversată, un penalti dictat de Sebestian Colțescu pentru oaspeți după consultarea VAR.

După un henț comis de Ovidiu Hoban în careu, Colțescu a fost sesizat de arbitrii din camera VAR, a mers la marginea terenului pentru a vedea și el faza, iar apoi a dictat lovitură de la 11 metri. O lovitură pe care Alex Albu a ratat-o, astfel că clujenii se pot mândri cu primele 3 puncte din sezon.

ADVERTISING

Marius Avram, fostul arbitru important al României, un arbitru internațional, a analizat intervenția lui Sebastian Colțescu de la finalul derbiului feroviar: „Faza în sine este interesantă. Arbitrul a întrerupt jocul, nu a mai așteptat ca mingea să iasă din teren. Motivul este următorul: În momentul în care cei care urmăresc pe video au evidența greșelii și mingea ajunge într-o zonă neutră, atunci pot interveni și să-i spună arbitrului să oprească jocul și să revadă faza. Ce nu înțeleg, de ce s-au mai uitat la faza de ofsaid. Cei din cabină, dacă nu pot surprinde momentul pasei pe una dintre camere, atunci trebuie să-l caute. Acel moment trebuie foarte bine surprins. E greu de văzut din poziția în care era el, era mascat de corpul jucătorului respectiv.

E surprins de o pasă în adâncime, nu avea timp să ajungă în cea mai bună poziție. Nu am înțeles ce a făcut aici jucătorul celor de la CFR, a blocat ridicând mâna o centrare, o decizie inexplicabilă. VAR-ul își arată utilitatea. E o fază pe care arbitrul a scăpat-o, despre care s-ar fi discutat mult”, a spus Avram după partidă pentru televiziunea DigiSport.

ADVERTISING

Rapid va evolua runda viitoare într-un mare derbi pe teren propriu cu cei de la FCSB.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!