Un tânăr jucător revelație din Liga 1 e urmărit îndeaproape de Mircea Lucescu: „E o variantă”

Un tânăr jucător revelație din Liga 1 e urmărit îndeaproape de Mircea Lucescu: „E o variantă”

Mircea Lucescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, se gândește deja la viitorul primei reprezentative și a pus ochii pe câțiva tineri de mare perspectivă care pot intra în planurile sale de selecție în scurt timp.

După patru victorii din tot atâtea meciuri la națională, în grupa de Nations League din Liga C, Mircea Lucescu a pus ochii pe mai mulți tineri fotbaliști. Iar unul dintre ei este Matei Ilie (21 de ani), fundașul central de la CFR Cluj.

Pe lângă Ilie, pe radarul fostului antrenor de la Inter, Galata sau Beșiktaș, au mai intrat și tinerii Raul Florucz (23 de ani) și Umit Akdag (21 de ani), ultimul recent calificat la EURO 2025 împreună cu naționala României de tineret Under 21. Anunțul a fost făcut de Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF): „Matei Ilie a fost accidentat o bună perioadă de timp, a revenit și cred că, dacă va fi bine din punct de vedere al sănătății, atunci e o variantă inclusiv pentru echipa națională mare. E unul dintre jucătorii urmăriți îndeaproape de selecționer”, a declarat Andrei Vochin, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

ADVERTISING

Ilie a fost titular și integralist sâmbătă seara în partida dintre Petrolul Ploiești și CFR Cluj, scor 0-0 în runda curentă de Superliga. De altfel, Dan Petrescu se bazează pe Matei Ilie drept jucătorul de bază pentru regula Under 21 impusă de Federație. A fost al 7-lea meci bifat de tânărul jucător la CFR în acest sezon.

Ardelenii l-au transferat în 2023, după ce evoluase la câteva echipe din Italia. El are 3 selecții și un gol pentru România U21. Matei Ilie valorează 500.000 de euro conform estimărilor Transfermarkt.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!