Therese Johaug este prima campioană în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Therese Johaug este prima campioană în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Schioarea Therese Johaug din Norvegia este prima campioană olimpică de la această ediție de Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing, 2022, după ce a triumfat în cadrul probei de schiatlon feminin.

Johaug, 33 de ani, a bifat doar a doua sa medalie de aur în cadrul Jocurilor Olimpice, după un aur în 2010 la proba de ștafetă cu echipa Norvegiei. Sâmbătă dimineața, marea sportivă scandinavă a dominat de la un capăt la altul proba care s-a întins pe parcursul a 15 kilometri.

Deja la jumătatea probei, nordica avea un avans de peste 25 de secunde față de următoarea sa rivală. Locul 2 și medalia de argint a fost ocupat de Natalia Neprayeva, Rusia, locul 1 în clasamentul Cupei Mondiale, iar bronzul a fost cucerit de austriaca Teresa Stadblober.

ADVERTISING

Este primul set de medalii care se acordă la aceste Jocuri Olimpice din China, următoarea finală urmând să aibă loc la patinaj viteză, în proba de 3000 de metri feminin.

Johaug claims gold medal | Seefeld | Ladies' Skiathlon | FIS Nordic World Ski Championships

Johaug a terminat cu timpul de 44 de minute, 13 secunde și 7 miimi, ea mai având în palmares și 14 medalii de aur la Campionatele Mondiale, dar și trei globuri de cristal la finele Cupei Mondiale de schi fond.

Jocurile Olimpice de la Beijing au loc între 4 și 20 februarie și sunt televizate pe TVR și EuroSport.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇