Apelul făcut de președintele CIO la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă

Apelul făcut de președintele CIO la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă

„Daţi păcii o şansă”, a cerut preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, scrie ziarul francez Le Figaro.

Într-un context geopolitic tensionat, Thomas Bach a transmis un mesaj puternic destinat întregii lumi.

"În lumea noastră fragilă, în care există tot mai multe conflicte şi neîncredere, arătăm lumii că este posibil să fim adversari redutabili, trăind totodată în pace şi respectându-ne. Misiunea Jocurilor Olimpice este să ne aducă împreună într-o competiţie paşnică, să construiască întotdeauna punţi şi nu să ridice ziduri. Această misiune este susţinută pe scară largă de comisia generală a Naţiunilor Unite. Facem apel la sportivii olimpici să promoveze pacea între naţiuni. Fac un apel către autorităţile politice din lume să respecte armistiţiul olimpic. Daţi păcii o şansă", a spus Bach.

ADVERTISING

După cum s-a anunţat, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, vineri, pe Stadionul Olimpic ''Cuibul de pasăre'', în finalul unei ceremonii spectaculoase.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura în perioada 4-20 februarie.

Beijingul devine astfel primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇