Debut excelent pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Debut excelent pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Vești bune din partea delegația României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, după debutul primilor sportivi români în competiția din Asia.

Sâmbătă dimineața, în competiția de sărituri cu schiurile am avut parte de un debut românesc la Beijing, cu primii doi băieți angrenați în competiția de calificări pe trambulina normală.

Astfel, Andrei Feldorean și Daniel Cacina s-au calificat în proba de duminică, în finala primilor 50 de sportivi după evoluții bune pe trambulina normal de la Zhangjiakou.

Primii sportivi ai TEAM ROMANIA, la Beijing 2022

Feldorean a fost al 6-lea la start și a sărit 76,5 metri, acumulând un punctaj de 55 de puncte. În timp ce Daniel Cacina a avut o zi și mai bună, sărind 83,5 metri și primind de la jurii 70,9 puncte. El a fost chiar mult timp pe locul 3.

ADVERTISING

Ambii români s-au calificat în competiția de duminică, care va avea la start pe primii 50, din cei 53 de Icari moderni adunați la startul calificărilor.

Sâmbătă vom mai avea la start doi români, e vorba de Daniela Haralambie la sărituri cu schiurile și de Valentin Crețu în concursul de sanie masculin.

Jocurile Olimpice de la Beijing au loc între 4 și 20 februarie și sunt televizate pe TVR și EuroSport.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇