The Guardian, semn de întrebare după deciziile contradictorii din cazul Simonei Halep: "Au privit aceleași dovezi"

The Guardian, semn de întrebare după deciziile contradictorii din cazul Simonei Halep: "Au privit aceleași dovezi"

Presa britanică ridică un semn de întrebare după deciziile contradictorii din cazul de dopaj al Simonei Halep (32 de ani), care se pregătește de revenirea pe teren, după ce a primit un verdict favorabil din partea TAS.

Tribunalul de la Lausanne i-a redus Simonei Halep suspendarea pentru dopaj la 9 luni, de la patru ani, atât cât hotărâseră ITIA și Sports Resolutions. Două decizii contradictorii, cu ultima în beneficiul Simonei Halep. The Guardian scrie despre „întrebările fără răspuns” rămase în cazul Simonei Halep după două decizii contradictorii.

ADVERTISING

Jurnalist Tumaini Carayol subliniază faptul că, în ciuda faptului că au privit în mare parte aceleași dovezi, ITIA și Sports Resolutions, respectiv TAS, au luat decizii contradictorii.

Chiar dacă Simona Halep va intra pe teren pentru a-și relua cariera, rămân întrebări fără răspuns cu privire la moul în care Sports Resolutions și TAS au ajuns la concluzii atât diferite, în unanimitate. (…) În ciuda atenției pe care a primit-o Simona Halep, cazul său este doar unul dintre cazurile de nivel înalt în care prima instanță, apoi TAS, au fost în dezacord, deși au privit aceleași dovezi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

TAS soluționat favorabil sportivilor, în ultimii ani, apeluri formulate de Marin Cilic, Maria Sharapova, Simona Halep, Sara Errani și Mikael Ymer", scrie sursa citată.

Simona Halep a primit un wildcard la Miami Open, turneu care se desfășoară în perioada 19-31 martie, astfel că își va face revenirea pe teren la turneul din Statele United. Fostul lider mondial va juca împotriva Paulei Badosa.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!