Simona Halep și-a aflat prima adversară de la revenirea în tenis, la Miami. Cu cine vor juca restul româncelor de pe tabloul principal

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la revenirea în tenis, la Miami. Cu cine vor juca restul româncelor de pe tabloul principal

SpotMedia.ro v-a ținut la curent cu tragerea la sorți a tabloului principal feminin de la Miami Open, un turneu WTA Masters 1000, acolo unde Simona Halep va reveni în elita tenisului mondial, în urma reducerii suspendării de către TAS.

Simona Halep va evolua în prima manșă cu iberica Paula Badosa, locul 73 WTA, o sportivă aflată într-o eclipsă de formă, iar dacă o va învinge, va evolua cu locul 2 mondial, Aryna Sabalenka.

Ana Bogdan o va înfrunta pe cehoaica Katerina Siniakova (27 de ani, 41 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian (25 de ani, 82 WTA) joacă în primul tur contra franțuzoaicei Diane Parry (21 de ani, 61 WTA).

ADVERTISING

Sorana Cirstea, cap de serie 22 în Florida, va debuta în direct în turul secund, acolo unde va da peste învingătoarea dintre Sloane Stephens (44 WTA) și Angelique Kerber (607 WTA), ambele foste câștigătoare de Grand Slam.

Din punct de vedere al traseului, este greu de calculat acum ceva pentru Halep, mai ales că ea va fi cert în inferioritate în eventualitatea unui duel cu Sabalenka. Dar, dacă va trece și de bielorusă, poate juca în turul 3 cu buna sa prietenă Caroline Wozniacki. Mai departe, se întrevede o posibilă înfruntare cu una dintre următoarele: Samsonova/Putintseva/Krejcikova. Apoi, în sferturi, poate da peste una dintre Q. Zheng / Haddad Maia / Azarenka / Boulter. Urmeaza o ipotetică semifinală cu Rybakina / Sakkari / Kalinskaya / Ostapenko, plus o finală cu una dintre: Swiatek / Gauff / Pegula / Jabeur / Svitolina.

ADVERTISING

Toate meciurile româncelor vor fi LIVE pe SpotMedia.ro și vor fi televizate pe DigiSport.

Desfășurarea tragerii la sorți:

22.48: Ana Bogdan (31 de ani, 65 WTA) va debuta împotriva cehoaicei Katerina Siniakova (27 de ani, 41 WTA). În fine, ultima româncă de pe tablou, Jaqueline Cristian (25 de ani, 82 WTA) joacă în primul tur contra franțuzoaicei Diane Parry (21 de ani, 61 WTA).

22.47: În ceea ce privește pe celelalte românce, Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) intră direct în turul secund la Miami Open. Va da peste învingătoarea dintre Sloane Stephens (44 WTA) și Angelique Kerber (607 WTA).

22.46: Mai departe, dacă trece de Badosa, Halep va da în turul secund peste Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii în clasamentul WTA.

ADVERTISING

22.36: Simona Halep (32 de ani) o va înfrunta pe iberica Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA) în primul tur al Miami Open!!

22.15: La ora 22:30 va fi afișat tabloul principal feminin de la Miami Open 2024.

21.58: Ne apropiem de momentul mult așteptat, să speram că acum organizatorii se vor ține de programul anunțat între timp.

19.30: Directorul acestui turneu, fostul mare tenismen american James Blake, a anunțat că tragerea la sorți va fi cumva decalată, astfel că ea va începe la ora locală 16, ceea ce înseamnă 22 ora României.

19.20: Încă nu avem nicio veste de la organizatori, care au decis să nu transmită în direct ceremonia tragerii la sorți, ei doar vor publica tabloul, îndată ce este gata.

19.00: Ne apropiem cu pași repezi de startul ceremoniei. Să nu uitam că le vom avea implicate în tragere și pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, în primul tur, dar și pe Sorana Cîrstea, care are bye în primul tur.

Simona Halep a început în urmă cu câteva zile pregătirile pe terenurile de la Miami, iar duminică își va afla și prima adversară, în urma acestei trageri la sorți din Florida. Ea poate evolua chiar în fața unei românce, una dintre Ana Bogdan sau Jaqueline Cristian. Sorana Cîrstea e cap de serie 22 și va evolua direct în turul secund.

Turneul de 1000 de puncte de la Miami începe din 19 martie și e dotat cu premii în valoare totală de 8.995.555 de dolari. Halep are două semifinale bifate la Miami în carieră, în 2015 și 2019. La ultima participare, în 2021, s-a retras înainte de meciul cu Anastasia Sevastova din turul al 3-lea.

Karolina Pliskova vs. Simona Halep | 2019 Miami Open Semifinal | WTA Highlights

Românca de 32 de ani va disputa primele meciuri oficiale după mai bine de un an şi jumătate, 17 luni mai exact.

Halep nu a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, când era învinsă de ucraineanca Daria Snigur cu 6-2, 0-6, 6-4, în primul tur la US Open.

Tragerea la sorți nu este televizată pe niciun post TV din România.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!