Simona Halep, avertizată de un fost antrenor după victoria de la Melbourne: "Energia ei e în scădere"

Simona Halep, avertizată de un fost antrenor după victoria de la Melbourne: "Energia ei e în scădere"

Simona Halep a cucerit duminică cel de-al 23-lea titlu WTA din carieră, la Melbourne Summer Set, iar pregătirea așadar pentru Australian Open este una exemplară.

Românca s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3, în fața lui Veronika Kudermetova, Rusia, 31 WTA, după circa 65 de minute de joc.

Fostul antrenor al locului 15 mondial WTA, de luni încolo, Firicel Tomai, cel care i-a fost alături SImonei în perioada 2008 - 2012, a analizat această performanță de pe tărâm australian.

Presa internațională, după marele succes al Simonei Halep la Melbourne: A fost ca o furtună!

ADVERTISING

"Simona, pe lângă viteza foarte mare și mobilitatea foarte mare, are și forță. Poate să bată jucătoare de calibru mare ca fizic, precum Serena sau jucătoarele înalte. Kudermetova n-a putut să pună astăzi mai mult de 6-7 mingi la rând în teren. Per ansamblu, nu poate să o bată pe Simona decât dacă Simona nu poate să se miște. Nu am crezut că se pune problema învingătoarei. După primul set, Simona s-a relaxat puțin, e normal, a jucat și adversara puțin mai bine, a avut o descărcare de adrenalină și a reușit să conducă. Dar o jucătoare de nivelul rusoaicei nu are cum să o bată pe Simona în condiții normale", a spus Firicel Tomai, în direct la DigiSport, în cadrul emisiunii DigiSport Matinal.

Totuși, acesta îi dă un avertisment româncei în ceea ce privește starea sa fizică: "Acum o văd puțin afectată fizic pe Simona, a câștigat un turneu mic. Vin meciuri grele, vin jucătoare care o pot solicita tare din punct de vedere fizic. Mi-e teamă că pot apărea probleme. Nu mai e la fel de puternică precum era, din punct de vedere fizic. E și vârsta, poate a și neglijat puțin partea fizică în ultimul timp, a fost și pandemia, n-a mai avut turnee, a fost și accidentată. Totodată, când îți faci o familie, apare o relaxare, nu mai ești 100% acolo. Timpul și energia se orientează și spre membrii familiei.

ADVERTISING

Mai poate câștiga un Grand Slam, dar are nevoie de noroc, de sănătate și să acumuleze energie. Energia ei e în scădere, din păcate", mai adăuga fostul antrenor și al lui Victor Hănescu.

Veronika Kudermetova vs. Simona Halep | 2022 Melbourne Final | WTA Match Highlights

15 mondial WTA va fi locul Simonei Halep de luni încolo, românca urmând să primească suma de 31.000 de dolari după acest triumf.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!