Simona Halep cucerește trofeul WTA de la Melbourne, la primul turneu din 2022

Simona Halep cucerește trofeul WTA de la Melbourne, la primul turneu din 2022

Simona Halep obține primul său titlu WTA după aproape doi ani de așteptare, titlu venit la Melbourne Summer Set 1, în Australia, la capătul unei finale disputate în compania Veronikăi Kudermetova din Rusia.

Scorul a fost 6-2, 6-3, după o oră și 15 minute de joc.

Prima manșă și-a păstrat echilibrul doar până la 2-1 pentru Kudermetova, care a profitat de un moment slab pe serviciul româncei. De atunci încolo însă, fosta lideră mondială WTA a bifat cinci game-uri la rând și a dominat ostilitățile în stilul său propriu.

Cumva și manșa secundă a semănat cu primul set, Kudermetova a început bine, a avut 2-0 cu break și culmea, a avut șanse multiple să se ducă la 3-0, într-un game cu numărul 3 pivotal al acestei dimineți poate, în care Halep și-a ținut firea și a ținut cu dinții de serviciul său.

De la acel moment, Halep a avut maturitatea necesară să revină în set, să întoarcă soarta manșei și apoi să ducă totul spre o victorie atât de meritată, a treia din carieră în fața sportivei născută la Kazan.

ADVERTISING

Cu un serviciu bun, cu lovituri bune pe fundul terenului, dar și cu binecunoscutul său lung de linie, marcă înregistrată, Simona s-a dus către un trofeu cu numărul 23 din carieră, un trofeu pe care îl aștepta de atâta timp, de la Roma din 2020.

Este primul turneu WTA pe care Simona îl câștigă aici pe teren australian, după ce acum patru ani făcea o finală dramatică de Australian Open chiar pe același teren, finală pierdută cu Caroline Wozniacki.

Ea va urca începând de luni până pe locul 15 în clasamentul WTA, o urcare așadar de cinci poziții și își asigură suma de circa 31.000 de dolari, plus 280 de puncte în clasament.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

SIMONA DEVINE CAMPIOANĂ LA MELBOURNE! Fosta lideră mondială obține cel de-al 23-lea trofeu WTA din carieră aici!!

SIMONA FACE BREAKUL! Este 5-3 și imediat românca de 30 de ani va servi pentru titlu!!

10.01: 4-3, Simona Halep are un punct de senzație, trece apoi presiunea pe umerii Kudermetovei, cea care revenise de la 0-40 la 30-40.

9.57: 3-3, începe să se joace cap la cap, Simona ușor nemulțumită de cum a evoluat la ultimul punct..

9.52: Trei game-uri la rând și în acest set făcute de Halep, care pare să revină în control.

9.49: Și acele ratări își spun cuvântul pe plan mental la Kudermetova, break ușor făcut de Simona, care revine în set!

ADVERTISING

9.45: Halep scapă dintr-un moment tare greu, Kudermetova a avut multiple șanse de a face 3-0...dar Simona și-a ținut serviciul, deși a avut multe scăpări...

9.38: Se duce la 2-0 Veronika, e pentru prima dată în partidă când rusoaica are două game-uri avans.

9.35: Kudermetova face un break chiar la debutul acestei manșe secunde, deși Simona începuse cu un as.

Simona Halep câștigă setul 1 cu 6-2, după puțin peste jumătate de oră de la startul partidei!

9.24: Deși a avut 40-0, Kudermetova a revenit în game și i-a produs câteva emoții Simonei, risipite până la urmă de fosta lideră mondială.

9.20: Trei game-uri la rând are Simona Halep acum! A crescut nivelul sportiva din Constanța, care face un nou break și are un avans important în această primă manșă.

9.14: Revine Halep la conducere, 3-2, foarte bine a recuperat din defensivă românca în ultimele minute desigur.

9.11: Dar Simona revine repede cu rebreakul!! 2-2, ne dăm seama de faptul că, cu cât schimbul de mingi se prelungește, cu cât asta o avantajează pe dubla campioană de Mare Șlem.

9.06: Bizar acest game, de la 40-15 Simona s-a pierdut complet, ultimul punct a fost o dublă greșeală și primul break îi aparține Kudermetovei, 2-1..

9.01: 1-1, Kudermetova răspunde și ea cu anumite lovituri puternice, rusoaica are și ea un start convingător.

8.58: Simona începe bine, are un serviciu solid, este 1-0 pentru româncă.

ÎNCEPE PARTIDA, Simona Halep e la serviciu!

8.50: Avem primele imagini de la Melbourne, Simona Halep și Kudermetova au intrat în arenă și încep acum încălzirea oficială.

8.30: Final de meci în prima finală a zilei, Anisimova triumfă cu scorul de 6-4 în decisiv.

8.15: Pare a fi un decisiv destul de lung, Sasnovich face acum 4-3, deși condusese cu 3-0 și părea că are partida în buzunar.

7.45: Partida Simonei Halep va întârzia, urmând să înceapă în jurul orei 8.30. Nu s-a terminat încă finala de la Melbourne Summer Set 2. Acolo începe chiar acum decisivul dintre Anisimova și Sasnovich, scor 7-5, 1-6 până acum.

Simona Halep este așadar în finală la primul său turneu WTA din 2022, turneu după care va avansa 5 poziții în clasamentul WTA, indiferent de rezultatul de duminică.

Românca aflată acum încă pe locul 20 WTA a mai întâlnit-o de două ori pe sportiva din Rusia (31 WTA), ambele întâlniri având loc în 2021 și fiind terminate cu victoria lui Halep.

2021, Australian Open: 6-1, 6-3
2021, Moscova: 6-1, 7-6 (4)

Halep și Kudermetova sunt favoritele 2 și 3 la acest turneu WTA de tip 250. Câștigătoarea competiției va fi recompensată cu 31.000 de dolari.

Înfruntarea va fi televizată pe DigiSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!