Sepsi a decis soarta lui Cosmin Matei, suspendat șase luni pentru dopaj

Sepsi a decis soarta lui Cosmin Matei, suspendat șase luni pentru dopaj

Sepsi Sf. Gheorghe a decis soarta lui Cosmin Matei (32 de ani), fotbalist suspendat timp de șase luni pentru dopaj.

Cosmin Matei a primit de curând vestea că a fost suspendat timp de șase luni pentru dopaj, după ce a picat un test doping efectuat la începutul lui 2024.

În ciuda suspendării, prin vocea lui Laszlo Dioszegi, Sepsi a anunțat că "nu se pune problema" ca lui Matei să îi fie reziliat contractul. Patronul lui Sepsi a explicat ce urmează să se întâmple cu fotbalistul.

"În aceste momente Matei are unele probleme și nu vrem să îi facem și noi alte probleme în plus. Anunț pe acestă cale opinia publică că noi cei de la Sepsi suntem alături de Cosmin Matei și îi vom plăti salariul și pe perioada suspendării. Nu se pune problema de reziliere a contractului. Noi nu ne abandonăm jucătorii la greu.

ADVERTISING

Considerăm că tot ceea ce s-a întâmplat nu a fost ceva voit, deci nu din cauza lui. A fost ceva fără ca el să știe. Și oricum, nu am înțeles de ce decizia a fost tergiversată atât de mult. Din păcate el nu se mai poate antrena cu noi, dar o va face separat, iar noi suntem alături de el. Sunt convins că la apel o poate rezolva", a spus Laszlo Dioszegi, pentru ProSport.

Conform ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping), în organismul fotbalistului a fost depistată o substanță interzisă, denumită 5-metilhexan-2-amină, care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care "se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular".

ADVERTISING

Produsul se află însă pe lista interzisă publicată pe portalul Agenției la secțiunea de stimulente.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!