Roger Federer, șanse mici să paricipe la Australian Open

Roger Federer, șanse mici să paricipe la Australian Open

Este puţin probabil ca Roger Federer să participe la viitoarea ediţie a Openului Australiei la tenis, care va avea loc în luna ianuarie, însă este hotărât să revină în circuitul profesionist la un moment dat, conform antrenorului său, Ivan Ljubicic, citat de Reuters.

Câştigătorul a 20 de titluri de Mare Şlem nu a mai disputat niciun meci oficial din luna iulie, când a fost eliminat în sferturile de finală la Wimbledon, fiind supus ulterior unei noi intervenţii chirurgicale la genunchi.

Întrebat dacă Federer va reveni în acţiune pentru primul turneu de Mare Şlem al anului, fostul număr trei mondial Ljubicic a declarat că semnele nu sunt promiţătoare.

ADVERTISING

"Cred că sunt foarte puţine şanse. El este în continuare în recuperare şi, după cum îl cunosc, doreşte să fie sigur că poate juca pentru a câştiga turneul şi să fie la 100%" din capacitatea sa'', a declarat croatul pentru Stats Perform.

"Aşadar, cred că Australian Open nu va este o posibilitate reală la ora actuală. Însă va merge pas cu pas, pentru că are 40 de ani acum şi trebuie să fie răbdător. Nu se poate recupera la fel de repede ca înainte", a mai spus Ivan Ljubicic.

Acesta s-a declarat convins, totodată, că Federer nu se gândeşte încă la retragere. "Am discutat cu el şi vă pot garanta că vrea să revină şi să joace tenis. Atunci când se va decide să se oprească se va retrage, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla dintr-o dată", a adăugat antrenorul croat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Roger Federer se află la egalitate cu Rafael Nadal şi Novak Djokovic în fruntea ierarhiei jucătorilor cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, iar organizatorii Australian Open sperau să-i vadă pe cei trei la Melbourne, în ianuarie.

Spaniolul Nadal, confruntat la rândul său cu probleme medicale, a afirmat că va evolua în turneul de la antipozi, însă sârbul Djokovic, actualul număr unu mondial, a refuzat să-şi confirme prezenţa până când Federaţia australiană de tenis va anunţa protocolul sanitar pentru competiţia de la Melbourne.

ADVERTISING

Djokovic nu a confirmat până acum dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19, o condiţie impusă pentru intrarea în Australia, conform regulilor în vigoare. Guvernul australian a precizat că va admite prezenţa jucătorilor nevaccinaţi dacă aceştia se vor supune unei carantine de 14 zile, iar statul Victoria va solicita o excepţie.

Premierul din Victoria, Dan Andrews, a spus însă foarte clar că statul său nu va solicita o excepţie pentru jucătorii nevaccinaţi, în timp ce Tennis Australia a afirmat în mod repetat că negocierile cu guvernul pe această temă sunt în curs de desfăşurare.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!