Roberto Mancini vorbește despre planuri de viitor după ce Italia a ratat al doilea Campionat Mondial consecutiv

Roberto Mancini vorbește despre planuri de viitor după ce Italia a ratat al doilea Campionat Mondial consecutiv

Antrenorul și selecționerul naționalei Italiei la fotbal, Roberto Mancini, este încă devastat după ce țara sa a ratat a doua prezență la rând la un Mundial.

Italia a pierdut uluitor joi seara la Palermo în fața Macedoniei de Nord, scor 0-1, iar dezamăgirea este imensă, având în vedere că vara trecută Squadra Azzura devenea campioana Europei, după un turneu final de vis.

Selecționerul Mancini spune că acum este momentul să se privească în viitor, asta deși s-a speculat în ultimele zi că în locul său pot veni nume ca Andrea Pirlo, Fabio Cannavaro sau Antonio Conte: "Fotbalul poate fi nemilos uneori. Vara trecută eram în vârful Europei, după una dintre cele mai frumoase povești din istoria echipei naționale. Acum ne-am trezit în unul dintre cele mai dramatice momente. E o frustrare imensă, e greu de acceptat, dar acceptarea eșecurilor în viață este parte dintr-o creștere sănătoasă din punct de vedere uman și sportiv.

Să luăm ceva timp acum pentru a reflecta și a înțelege clar. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem acum este să ridicăm capul și să lucrăm pentru viitor. Mulțumim publicului din Palermo pentru căldură, entuziasm și afecțiune", a declarat fostul mare atacant italian pentru TuttoMercato.

ADVERTISING

Aceeași sursă notează faptul că atât Mancini, dar și conducerea Federației Italiene doresc continuarea contractului, care expiră abia în 2026.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!