Revenirea lui Rafa Nadal se amână

Revenirea lui Rafa Nadal se amână

Rafael Nadal (3 ATP) a anunţat vineri, pe contul său de Twitter, că nu va participa la turneul ATP Masters 1000 de la Montreal, care va începe luni, din cauza unui „mic disconfort” resimţit după un antrenament, scrie AFP.

Ibericul nu a mai jucat în vreun turneu de când s-a retras, înaintea semifinalei de la Wimbledon, împotriva lui Nick Kyrgios, ca urmare a unei rupturi abdominale care l-a împiedicat să servească corespunzător.

"Totul a mers bine în ultimele săptămâni. Acum patru zile am început să mă antrenez pentru a servi dar ieri, după antrenament, am simţit un mic disconfort în zona abdominală care a fost prezent şi astăzi", a explicat Nadal. "Trebuie să fiu atent în această perioadă şi să mă gândesc la sănătatea mea", a detaliat el pe Twitter.

ADVERTISING

Rafa Nadal, învingător la turneele de Mare Şlem de la Australian Open şi Roland Garros din acest an, deţine recordul la numărul de turnee de Grand Slam câştigate (22).

Nadal speră însă să fie prezent la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, la US Open (29 august - 11 septembrie).

După cum se ştie, jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, al cărui refuz de a se vaccina contra Covid-19 îl împiedică să intre în Canada, s-a retras de la turneul ATP Masters 1.000 de la Montreal, au anunţat, joi, organizatorii, cu trei săptămâni înaintea ultimului turneul de Mare Şlem al anului, US Open, pe care l-ar putea rata din acelaşi motiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Statele Unite impun ca persoanele să prezinte o dovadă de vaccinare pentru a intra în ţară, iar jucătorul sârb, recentul câştigător de la Wimbledon, ar urma să rateze turneul newyorkez.

În ianuarie 2022, "Djoko" a fost expulzat din Australia unde urma să joace la Australian Open, după o bătălie judiciară privind statutul său vaccinal.

"Fie guvernul canadian va schimba regulile privind vaccinarea, fie Djokovic se va vaccina. Dar nu cred că cele două scenarii sunt realiste", a explicat directorul turneului Masters de la Montreal, Eugene Lepierre.

ADVERTISING

Germanul Oscar Otte s-a retras şi el, în timp ce britanicul Andy Murray, triplu câştigător al turneului, care încearcă o revenire la nivelul său după accidentări grave, a primit un wildcard, joi, la fel ca belgianul David Goffin şi canadienii Vasek Pospisil şi Alexis Galarneau.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!