Retragere importantă din echipa națională a Elveției

Retragere importantă din echipa națională a Elveției

Portarul elveţian Yann Sommer, în vârstă de 35 de ani, a anunţat, luni, că se retrage de la echipa naţională de fotbal, la care a debutat în 2012, informează AFP.

„După o îndelungată reflecţie, am decis să pun punct carierei mele de portar la echipa naţională a Elveţiei. A fost o mare onoare pentru mine şi un privilegiu să-mi pot reprezenta ţara la cel mai înalt nivel timp de 12 ani, în cursul celor 94 de meciuri internaţionale”, a declarat el într-un comunicat al Asociaţiei elveţiene de fotbal (ASF).

ADVERTISING

"Cu concluzia unei noi faze finale grandioase la Campionatul European de la vecinii noştri germani, unde am petrecut ani de neuitat în Bundesliga, a venit momentul să-mi iau rămas bun", a precizat portarul elveţian, care nu a încasat gol în 35 de meciuri din cele 94 jucate la prima reprezentativă.

Sommer, portarul clubului Inter Milano, se retrage în calitatea de cel mai titrat portar din istoria naţionalei Elveţiei, ultimul din cele 94 de meciuri internaţionale fiind eliminarea naţionalei la penalty-uri în sferturile de finală ale EURO 2024 în faţa Angliei, pe 6 iulie la Dusseldorf.

ADVERTISING

"De la vârsta de 15 ani, Nati a fost un element important din viaţa mea", a adăugat acesta.

Sommer a debutat pe 30 mai 2012, la vârsta de 23 de ani, sub conducerea antrenorului Ottmar Hitzfeld, în cursul unui meci cu România la Lucerna, câştigat de tricolori prin golul lui Gheorghe Grozav (56). După retragerea lui Diego Benaglio la finalul Cupei Mondiale din 2014, Sommer, care a ajuns la Borussia Moenchengladbach după turneul final din Brazilia, a fost portarul titular al echipei naţionale.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!