Remember Cupa Mondială din Rusia 2018

Remember Cupa Mondială din Rusia 2018

Cu aproape trei luni rămase până la startul Cupei Mondiale din 2022, iată câteva informații ce merită reamintite după ultima ediție a turneului final, ce a avut loc în Rusia, în 2018.

Franța a câștigat titlul mondial în 2018

Franța a reușit în Rusia să își treacă în palmares al doilea titlu mondial din istorie, după cel din 1988. În marea finală, francezii au reușit să învingă Croația cu 4-2, la capătul unui meci foarte spectaculos. Finala mică a fost câștigată de Belgia, care a învins Anglia cu 2-0. În faza grupelor, Franța a câștigat o grupă facilă, din care au mai făcut parte Danemarca, Peru și Australia. Totuși, startul a fost destul de greoi. Franța a câștigat cu 2-1 primul meci din grupă, cu Australia, după un autogol pe final. Apoi, în al doilea meci din grupă a învins Peru cu 1-0 din reușita lui Mbappe, iar în ultima etapă a făcut 0-0 cu Danemarca. 

În fazele eliminatorii, formația lui Deschamps a avut un adversar dificil în optimi, dar a reușit să învingă Argentina cu 4-3 într-un meci foarte spectaculos disputat la Kazan. Apoi, în sferturi Franța s-a impus cu 2-0 în confruntarea cu Uruguay, pentru ca în semifinale să învingă Belgia cu 1-0. Finala cu Croația a fost foarte spectaculoasă: francezii au deschis scorul după autogolul lui Mandzukic, dar croații au egalat prin reușita lui Perisic. La pauză a fost 2-1 pentru Franța, din reușita lui Griezmann, iar francezii au mai punctat de două ori după pauză, prin Pogba și Mbappe. Mandzukic a stabilit scorul final, dar Franța a devenit campioană.

ADVERTISING

Având în spate aceste amintiri, Franța pornește cu optimism ediția din 2022, având în vedere că este una dintre favoritele la pariuri Cupa Mondială. Franța are cota 7.50 să își apere titlul mondial, fiind întrecută doar de Brazilia, care are cota 6.00. Anglia (cota 8.00), Argentina (cota 9.00), Spania (cota 9.00), Germania (cota 11.00), Belgia (cota 15.00) și Olanda (cota 15.00) completează lista cu favorite la ediția organizată de Qatar.

COTA-1-spotmedia

Harry Kane a fost golgheterul competiției

Cupa Mondială din 2018 a fost productivă din punct de vedere al numărului de goluri marcate. În total s-au înscris 169 de goluri în cele 64 de meciuri, media fiind de 2.64 de reușite. Iar principalul marcator de la Cupa Mondială din 2018 a fost englezul Harry Kane, cu șase reușite. El a marcat două goluri în partida cu Tunisia, trei în cea cu Panama și unul în confruntarea cu Columbia. Pe lista cu cei mai buni marcatori de la Cupa Mondială din 2018 s-au mai aflat și Romelu Lukaku, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo și Denis Cheryshev, toți cu câte patru reușite. 

ADVERTISING

Lupta va fi strânsă și la ediția din 2022, dar Harry Kane este în continuare favorit, cu cota 9.00, la egalitate cu Kylian Mbappe, care are tot cota 9.00. Brazilianul Neymar, care are multe momente inconstante în ultimul an la PSG, are cota 13.00, în timp ce Karim Benzema, golgheterul ultimei ediții de Champions League, are cota 15.00. Tot cota 15.00 o au și Romelu Lukaku, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, ultimii doi aflați cel mai probabil la ultima lor Cupă Mondială.

COTA-2-spotmedia

Lupta pentru cel mai bun pasator nu a fost tranșată

La ediția din 2018 niciun jucător nu s-a evidențiat prin pasele decisive oferite colegilor. Astfel se face că nu mai puțin de 16 jucători au terminat pe locul unu în topul celor mai buni pasatori de la Cupa Mondială din 2018, fiecare cu câte două assist-uri. Aceștia sunt Ever Banega, Lionel Messi, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Thomas Meunier, Youri Tielemans, Philippe Coutinho, Juan Fernando Quintero, James Rodriguez, Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin, Viktor Claesson, Wahbi Khazri și Carlos Sanchez.

ADVERTISING

Inclusiv lupta pentru cel mai bun pasator de la ediția din 2022 se anunță foarte echilibrată. Kevin De Bruyne, jucător care impresionează prin abilitățile sale de pasator și la Manchester City, are cota 12.00, la egalitate cu Lionel Messi și Neymar, cu toții având cota 12.00. Kylian Mbappe are cota 16.00, Eden Hazard are cota 18.00, iar Serge Gnabry, Antoine Griezmann și Leroy Sane au cota 21.00.

COTA-3-spotmedia

Alte date statistice ce merită știute:

  • Cea mai ofensivă echipă: Belgia (16 goluri)
  • Echipa care a marcat cele mai multe goluri într-un meci: Anglia, 6 cu Panama
  • Cea mai mare diferență de scor: Anglia - Panama 6-1 și Rusia - Arabia Saudită 5-0
  • Cele mai multe meciuri fără gol primit: Franța (4)
  • Cel mai tânăr marcator: Kylian Mbappe (19 ani și 183 de zile)
  • Cel mai vârstnic marcator: Felipe Baloy (37 de ani și 120 de zile)

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.