Răzvan Arnăut câștigă medalia de bronz la Campionatele Europene de lupte

Răzvan Arnăut câștigă medalia de bronz la Campionatele Europene de lupte

Sportivul român Răzvan Arnăut a cucerit medalia de bronz la cat. 60 kg, stilul greco-roman, miercuri, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, după ce l-a învins pe lituanianul Justas Petravicius.

Marţi, în Sala Polivalentă din Capitală, Arnăut l-a învins în optimi pe israelianul Melkamu Fetene, în sferturi a trecut de armeanul Ghevorg Garibian, dar a pierdut semifinala cu azerul Nihat Zahid Mamadali.

Arnăut este medaliat cu bronz european în 2021.

Dubla campioană continentală Andreea Beatrice Ana s-a calificat, miercuri, în finala cat. 55 kg, astfel că şi-a asigurat o medalie.

ADVERTISING

Ana, care a fost şi campioană europeană şi mondială Under-23, se va bate pentru aur, joi, cu Mariana Drăguţan (Republica Moldova), fostă campioană europeană Under-23. Drăguţan, medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022, a cucerit medalia de bronz la Mondialele de seniori de anul trecut.

Andreea Ana a trecut în preliminarii de bulgăroaica Sezen Behcetova Belberova, în sferturi s-a impus în faţa ucrainencei Maria Vinik, iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Anastasia Blayvas.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Arnăut a adus a doua medalie a României la Europenele de anul acesta, după bronzul obţinut tot la greco-romane de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg).

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇