Presa internațională laudă o performanță reușită de Simona Halep

Presa internațională laudă o performanță reușită de Simona Halep

Clasamentul WTA a suferit multe modificări în ultimii ani, în special după ce Serena Williams a născut, iar singura tenismenă constantă a fost Simona Halep.

Publicația Milenio a remarcat că după „dispariția” tenismenei americane nicio altă jucătoare n-a reușit să se impună categoric în circuitul WTA.

Spre deosebire de ATP, unde Novak Djokovic, Roger Federer și Rafael Nadal domină copios, la fete surprizele sunt la ordinea zilei.

"Spre deosebire de ATP, în WTA avem mai multe câștigătoare de Grand Slam-uri și multiple schimbări în clasament", noteaza publicația.

ADVERTISING

Totuși, dintre jucătoarele aflate în activitate, Simona Halep a fost cea mai constantă și a reușit să se mențină an de an în top.

Simona Halep, în Top 10 WTA din 2014

"Doar Simona Halep a reușit să se mențină în Top 10 de când a pătruns pentru prima oară, in 2014", remarcă sursa citată.

Pentru viitor, publicația citată mizează pe Coco Gauff, Bianca Andreescu și Sofia Kenin.

"În circuitul WTA ar fi riscant să faci un pariu în afară de Coco Gauff și probabil Bianca Andreescu, care, la 20 de ani, a câștigat deja US Open. Sau Sofia Kenin", mai punctează sursa în cauză.

ADVERTISING

2 e locul ocupat de Simona Halep in clasamentul întocmit de Asociația de Tenis Feminin.

Simona Halep a încheiat de două ori anul pe prima poziție în ierarhia WTA, în 2017 și 2018.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!