Presa din Elveția, despre coincidența care a contribuit la calificarea României la EURO 2024: "Parcă a fost după un scenariu"

Presa din Elveția, despre coincidența care a contribuit la calificarea României la EURO 2024: "Parcă a fost după un scenariu"

Presa din Elveția scrie despre coincidența care a contribuit la calificarea României la EURO 2024.

Jurnaliștii elvețieni de la Freiburger Nachrichten amintesc că golul calificării României a fost marcat de Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, cel care ducea naționala la turneul final din 1994 prin golul de la Cardiff.

"Sunt povești în fotbal care par făcute după un scenariu. Sâmbătă, Ianis Hagi a marcat golul de 2-1 împotriva Israelului și apoi a sărbătorit calificarea la EURO. Cu aproape 30 de ani în urmă, România se califica la Cupa Mondială din SUA cu același rezultat împotriva Țării Galilor la Cardiff. Printre marcatori a fost un anume Gică Hagi, tatăl lui Ianis", a scris sursa citată.

ADVERTISING

Publicația elvețiană trece în revistă cariera lui Ianis Hagi, cu suișuri și coborâșuri, cu accidentarea gravă de la Rangers și cu împrumutul la Alaves.

Mutarea în Spania i se potrivește la fix lui Ianis în opinia elvețienilor, având în vedere că și-a recăpătat ritmul de joc și încrederea.

România și Elveția se vor întâlni marți, de la ora 21:45, iar tricolorii au nevoie de cel puțin un egal pentru a termina grupa pe primul loc.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇