Presa de stat din Iran cere excluderea SUA de la Cupa Mondială 2022: "O suspendare de 10 meciuri e o pedeapsă adecvată"

Presa de stat din Iran cere excluderea SUA de la Cupa Mondială 2022: "O suspendare de 10 meciuri e o pedeapsă adecvată"

SUA și Iran se pregătesc de un meci la Cupa Mondială 2022, dar acesta este presărat de un scandal.

Presa de stat din Iran a cerut excluderea americanilor de la Cupa Mondială 2022 și o suspendare de 10 meciuri în competiție, potrivit CNN.

Motivul este legat de faptul că Federația de Fotbal din SUA a publicat pe o rețea de socializare drapelul Iranului fără însemnele islamiste.

Prin această decizie, federația americană a transmis că vrea să "arate un sprijin pentru femeile din Iran care luptă pentru dreptruile fundamentale ale omului" și că a ținut acel drapel doar 24 de ore.

ADVERTISING

De asemenea, Departamentul de Stat din SUA a menționat că nu are nicio legătură cu decizia luată de federația americană.

"Așteptăm un meci pașnic și competitiv pe teren. SUA continuă să caute modalități de a sprijini poporul iranian în fața violenței sponsorizate de stat împotriva femeilor și a represiunii brutale împotriva protestatarilor pașnici", a transmis Departamentul de Stat.

Anterior, presa de stat din Iran ceruse excluderea SUA de la Cupa Mondială. "Prin postarea unei imagini distorsionate a drapelului pe contul său oficial, echipa de fotbal din SUA a încălcat carta FIFA, pentru care o suspendare de 10 meciuri este pedeapsă adecvată. Echipa SUA ar trebui exclusă de la Cupa Mondială 2022", a notat agenția de stat Tasnim.

ADVERTISING

Partida dintre Iran și SUA va avea loc marți, de la ora 21:00.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!