Organizatorii de la Australian Open îi transmit un mesaj lui Novak Djokovic

Organizatorii de la Australian Open îi transmit un mesaj lui Novak Djokovic

Novak Djokovic va „redeveni jucătorul de învins”, a afirmat directorul Australian Open, Craig Tiley, înainte ca sârbul să revină marţi în Australia, la aproape un an după ce a fost expulzat din această ţară, la capătul unei bătălii politico-juridice legate de refuzul său de a se vaccina împotriva Covid-19, informează AFP.

„Îi urăm bun venit în Australia”, a spus conducătorul primului turneu de Mare Şlem al anului, programat în perioada 15-29 ianuarie la Melbourne.

"Cred că, pe măsură ce vorbim, el aterizează la Adelaide şi cred că va redeveni jucătorul de învins", a continuat Craig Tiley, referindu-se la statutul de favorit al lui Djokovic, care a cucerit de nouă ori trofeul la Australian Open, un record.

ADVERTISING

În cadrul pregătirilor sale pentru competiţia de la antipozi, jucătorul sârb, aflat în prezent pe locul 5 mondial, care are în palmares 21 de titluri de Grand Slam, va participa începând de duminică la turneul de la Adelaide.

Sârbul a fost privat de ediţia din 2022 a turneului Australian Open după ce a fost expulzat din "Ţara Cangurilor". Nevaccinat împotriva Covid-19, el încercase să intre pe teritoriul Australiei cu o scutire, care i-a fost în cele din urmă refuzată, fiind expulzat chiar înainte de începerea turneului, după ce a petrecut câteva zile într-un centru de detenţie şi a făcut apel la justiţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Djokovic primise şi o interdicţie de intrare în Australia pe o perioadă de trei ani.

Dar cerinţa de vaccinare a fost ridicată de atunci în Australia, iar tenismanul sârb, în vârstă de 35 de ani, şi-a obţinut viza după ce interdicţia de călătorie a fost ridicată în noiembrie.

Fostul lider al clasamentului ATP, câştigătorul a cinci titluri în 2022, inclusiv pe iarba de la Wimbledon, este favoritul viitoarei ediţii a Australian Open, unde speră să cucerească a zecea sa coroană.

"De-a lungul anilor, am fost cu adevărat norocos să încep foarte tare în Australia şi-mi place să joc acolo. Evident, după ce s-a întâmplat la începutul acestui an, sper că pot avea o primire decentă, iar asta mă poate ajuta să joc un tenis bun", a afirmat Djokovic, vineri, la Dubai.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇