Superliga: Remiză între Universitatea Craiova și Farul după un meci încins

Superliga: Remiză între Universitatea Craiova și Farul după un meci încins

Universitatea Craiova și Farul au remizat, 1-1 pe „Ion Oblemenco”, în etapa a 8-a din play-off-ul Superligii.

Un meci tensionat având în vedere miza, Universitatea Craiova – Farul a început tare, cu un penalty dictat de Andrei Chivulete în minutul 12, după analiza VAR. Denis Alibec a ratat, dar și-a luat revanșa 12 minute mai târziu, când a pasat decisiv pentru golul cu care Matheus Santos a deschis scorul.

Alibec i-a furat mingea lui Vlădoiu, s-a distrat cu alți doi adversari și l-a servit pe Santos, lăsându-l liber cu poarta goală.

Denis Alibec a fost apoi eliminat, în prelungirile primei reprize, după ce l-a lovit intenționat cu cotul în ceafă pe Ștefan Vlădoiu. A început apoi, din repriza a doua, declinul pentru Farul. Gică Hagi s-a apărat și defensiva sa a rezistat până în minutul 82, când Andrei Ivan a transformat un penalty obținut de Elvir Koljic.

ADVERTISING

Până la final, Marian Aioani a fost înger păzitor pentur Farul la o triplă ocazie pentru olteni, prin Mateiu, Crețu și Koljic, care n-au reușit să-l învingă.

În urma rezultatului de 1-1 dintre Universitatea Craiova și Farul, clasamentul play-off-ului Superligii arată astfel, cu două etape înaint de final: 1. Farul - 47 puncte, 2. FCSB - 43, 3. CFR Cluj - 39, 4. Universitatea Craiova - 37, 5. Rapid - 35, 6. Sepsi - 26.

Dacă învinge pe CFR Cluj, duminică, de la ora 21:00 pe Arena Națională, FCSB are șansa de a se apropia la patru puncte de Farul înaintea meciului direct de la Constanța, din etapa viitoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UNIVERSITATEA CRAIOVA - FARUL 1-1
Au marcat: Ivan 82-pen / M. Santos 24

Min. 90+8 - Final.

Min. 89 - Triplă ocazie Craiova! Uluitor! Marian Aioani e cu adevărat înger păzitor pentru Farul. A blocat șuturile lui Mateiu și Crețu cu intervenții fabiloase, apoi Koljic a trimis peste poartă.

Min. 82 - GOOOOOOOOLLLL CRAIOVA! Andrei Ivan transformă cu siguranță un penalty dictat de Andrei Chivulete cu ajutorul video-arbitrajului. Boli l-a faultat în careu pe Koljic, Istvan Kovacs l-a chemat pe Chivulete la monitor și acesta a dictat lovitură de la 11 metri.

Min. 64 - Ocazie Craiova! Aioani, înger păzitor pentru Farul! Crețu trimite cu latul din apropiere, portarul Farului respinge in-extremis cu piciorul în corner.

ADVERTISING

Min. 48 - Ocazie Craiova! Reluare pe spate cu capul a lui Mateiu, după o centrare a lui Ișfan.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+8 - Pauză.

Min. 45+4 - ELIMINARE! Denis Alibec este eliminat după o lovitură intenționată cu cotul în ceafa lui Ștefan Vlădoiu.

Min. 43 - Ocazie Craiova! Reflex fabulos al lui Aioni după o lovitură de cap a lui Markovic, servit cu o centrare înșelătoar a lui Ivan. Mingea e respinsă în corner.

Min. 24 - GOOOOOOLLLLLL FARUL! Matheus Santos înscrie din apropiere, îndeplinește o simplă formalitate cu altul, după o acțiune de excepție a lui Alibec în bandă. Atacantul l-a lăsat liber cu poarta goală pe Santos.

Min. 21 - Ocazie Craiova! Cîmpanu trage de la distanță, din drop, intervine foarte bine Aioni și respinge în corner.

Min. 12 - Penalty ratat Farul! Denis Alibec ratează un penalty obținut tot de el după un contact cu Mitrea în careu, fază care a fost analizată îndelung la video-arbitraj.

Min. 1 - A început meciul.

Universitatea Craiova primește, sâmbătă seara, vizita celor de la Farul în etapa a 8-a din play-off-ul Superligii României.

Înaintea meciului direct, Farul ocupă locul 1 în clasamentul din Superligă, cu 46 de puncte și prima șansă la titlu, în timp ce Universitatea Craiova se află pe locul patru, cu 36 de puncte.

Oltenii trag tare să obțină o victorie cu Farul pentru a spera la locul de cupe europene, al treilea, ocupat în acest moment de CFR Cluj (39 de puncte). O victorie a oltenilor sau un egal în derby-ul de pe "Ion Oblemenco" ar da peste cap calculele la titlu ale Farului.

Farul are trei victorii, un egal și o înfrângere în ultimele cinci partide de Superligă, în timp ce Universitatea Craiova a câștigat două partide, pierdut două partide și a remizat o dată. În ultimele cinci întâlniri directe, arul a câștigat două ori, Universitatea Craiova de trei ori.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Mitrea, Badelj - Mateiu, Screciu - Cîmpanu, Işfan, Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar - Găman, Benga, Sala, Al. Creţu, Căpăţînă, Roguljic, Baiaram, Koljic
Farul: Aioani - Kiki, Boli, Artean, Borza - Doukoure, Nedelcu, Grameni - Mateus, Alibec, L. Munteanu
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Bîrzu, Grosu, N. Popescu, Casap, Cojocaru, Dumitrache, Sali


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!