Jocurile Olimpice: Rezultatele sportivilor români care au intrat în concurs sâmbătă. Ana Maria Popescu aduce prima medalie pentru România

Jocurile Olimpice: Rezultatele sportivilor români care au intrat în concurs sâmbătă. Ana Maria Popescu aduce prima medalie pentru România

SpotMedia.ro v-a ținut la curent cu desfășurarea celor mai importante momente de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția 2020, momente din cadrul celei de-a doua zi de concurs a celor 5 cercuri olimpice.

A fost ziua în care România a obținut prima medalie la Tokyo, argint prin Ana Maria Popescu la spadă, un argint însă amar, căci am pierdut aurul printre degete la tușa de aur, scor 11-10. Suntem însă fericiți căci bărcile de canotaj, cu mici excepții, cele de 4 rame și cele de 8 plus 1, au mers bine și au obținut calificări în semifinale.

Am avut vești bune și de la tenis, prin Mihaela Buzărnescu, dar și cuplul Niculescu/Olaru, precum și de la tenis de masă, prin calificarea la dublu mixt în sferturi a perechii Szocs/Ionescu.

Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finală la sărituri, cu o medie de 13.999, iar campioana europeană Laura Coman nu a prins finala la tir la pușcă 10 metri aer comprimat pentru doar 0,5 puncte..

Naționala de baschet feminin 3x3 a pierdut ambele meciuri de debut, 8-20 cu Japonia și 10-21 cu China.

La canotaj au ajuns în semifinale bărcile de dublu rame feminin prin Iuliana Buhuş și Adriana Ailincăi, dublu rame masculin prin Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă și cea de dublu vâsle feminin categorie uşoară, formată din Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă.

Tot la scrimă, Iulian Teodosiu s-a oprit în optimi, deși eliminase în turul anterior un italian favorit număr 3 aici la Tokyo.

Ovidiu Ionescu la tenis de masă, simplu masculin, a avansat un tur și așteaptă un rival din Brazilia în faza imediat următoare.

ADVERTISING

Desfășurarea zilei de sâmbătă de la Tokyo:

Mihaela Buzărnescu revine senzațional și mai aduce o victorie României în proba de tenis la Jocurile Olimpice

15.19: Cu un ochi plângem și cu altul râdem. Mihaela Buzărnescu aduce o mare victorie României la tenis, scor 6-4 în decisiv cu Alison Riske după o revenire de senzație.

Ana Maria Popescu aduce prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice

CHINEZOAICA SUN CÂȘTIGĂ LA TUȘA DE AUR. INCREDIBIL ACEST FINAL LA TOKYO...

10-10!!! Ana Popescu a atins la picior cu 3 secunde înainte de final!! Vom avea un minut suplimentar!!!

15.02: 9-9 au primit o tușă pentru pasivitate. Dar Sun a făcut o tușă în ultimele zece secunde!!

15.01: Atac la picior Ana!! 8-8, un minut și jumătate până la final, ce dramatism!

15.00: Ana dă pe lângă, 8-7, Sun vine în față chiar când nu trebuia. Mai puțin de 2 minute pe ceas!

14.59: Oh..ce asalt a fost, din păcate Sun a făcut becul să se aprindă doar la ea...7-7!

Această repriză se termină cu o tușă dublă, avem 7-6 și acum este ultima pauză!

Conducem din nou pe tabelă! Ripostă excelentă și avem 6-5, un moment bun pentru noi.

TUȘĂ esențială. Popescu egalează la cinci. Trebuie să fie extrem de atentă la loviturile de braț ale adversarei.

Sun punctează iarăși prima, e bec verde, 5-4 pentru ea.

INFO: 4-4, prima tușă dublă a partidei vine acum!

14.53: Ana atacă cu lama, se vede clar pe reluare totul, punctează cu bec roșu, 3-3!

14.51: 2-3, a pierdut puțin inițiativa Ana acum. Pauză, vine prima pauză din joc, 3-2 pentru sportiva din China!

14.50: A egalat la doi, Sun este foarte agilă, Dan Podeanu îi spune Anei să fie foarte atentă.

ADVERTISING

14.49: Perfectă corectarea Anei, 2-0, Sun caută soluții deja.

14.48: PRIMUL BEC ROȘU este al nostru, Ana rezistă atacurilor asiaticei și ea este cea care deschide scorul.

14.47: Cele două primesc un cartonaș galben pentru pasivitate.

ÎNCEPE FINALA!

14.43: Cele două sportive sunt acum prezentate de crainic în arenă. Chinezoaica este și ea stângace, precum Ana Maria, locul 4 mondial.

14.41: Și avem imagini de la planșa de scrimă, moment în care Mihaela Buzărnescu tocmai conduce cu 3-2 în setul decisiv. Ana Popescu mai are câteva minute până va uimi lumea, din nou!

14.38: Ne apropiem cu pași repezi de momentul atât de așteptat al finalei Anei Popescu.

14.28: Se desprinde Mihaela în acest set decisiv, este 2-0 pentru sportiva noastră, ce revenire!

REVENIRE DE SENZAȚIE A MIHAELEI BUZĂRNESCU! 7-5 pentru ea după un set chinuitor, atât de echilibrat, românca egalează la seturi și vom avea set decisiv.

13.52: 4-4, pare să fie iarăși un final de set care să ne conducă la un tiebreak.

13.37: Și setul secund pare extrem de echilibrat, este 2-2 și egalitate acum, pe serviciul lui Riske.

13.21: Din păcate, Alison Riske a câștigat la zero acest tiebreak, 7-6 așadar pentru sportiva din Statele Unite.

13.10: Este 6-6, tiebreak în primul set din Buzărnescu și Riske.

VICTORIE PENTRU ANA MARIA POPESCU! 15-11, Ana Maria Popescu intră în marea finală și are cel puțin o medalie de argint la Tokyo. Avem așadar o primă medalie, ce rezultat excepțional pentru ea la 36 de ani!!

14-10, trebuie să fie victorie!!

ADVERTISING

13-9! Ana Popescu mai are doar două lovituri până la finiș!!

12.44: 8-11, face un punct Lehis, mai este 1 minut și jumătate!

12.43: Mergem la 11-7 acum, Ana își construiește cu mare atenție punctele.

12.41: Tușă dublă, 9-6, avem un avantaj acum liniștitor.

ULTIMA PAUZĂ! Avem trei tușe avans și suntem doar la câteva minute de o primă medalie aici la Tokyo.

12.40: Tușă dublă acum, aveam nevoie de ea, 8-5!

12.39: Paradă și ripostă excepțională pentru Popescu, nimic de obiectat pentru Lehis, avem 7-4!

12.38: Avem iarăși tușă simplă, o atrage în cursă perfid Ana Popescu, 5-4!

12.36: Luptă corp la corp, iar Ana punctează cu bec simplu, 4-3! Dar imediat după egalează iarăși Lehis.

12.36: O păcălește puțin Lehis, 3-3 și avem din nou egalitate pe tabelă.

12.34: Avem BEC ROȘU pe final de prim mitan, cu 3-4 secunde înainte de prima pauză. 3-2, Ana Popescu conduce!!

12.33: Tușă dublă, 2-2, multă atenție din partea amândurora.

12.32: 1-1, egalează Lehis, pare și ea foarte montată în acest debut de meci.

INFO: Yiwen Sun (China) este prima finalistă a turneului olimpic de spadă, pe ea sperăm să o putem întâlni în marea finală de la ora 14.45. Ana începe cu tușă, 1-0!

ÎNCEPE PARTIDA!

12.29: Ana Popescu e lidera mondială în clasamentul spadei, în timp ce estona pe care o întâlnește acum este pe locul 12.

12.26: Și avem imagini de la Tokyo, încep marile emoții!! Cele două mari rivale sunt prezentate de crainicii arenei japoneze!

12.10: A început și partida dintre Mihaela Buzărnescu și Alison Riske din SUA, în primul tur al turneului de tenis feminin, proba de simplu. Este 2-1 pentru româncă, fără break până acum. E ultimul meci de pe tablou în această zi la Tokyo, pe tabloul fetelor mai exact. Miki este locul 168 WTA, în timp ce Riske ocupă poziția 36.

11.50: Surpriză în cursa de ciclism pe șosea. Pogacar din Slovenia, câștigătorul ultimelor două Tururi ale Franței, a fost învins de ecuadorianul Carapaz. Belgianul Wout van Aert a luat argintul, în timp ce marele sloven a fost medaliat cu bronz. Ecuadorianul a câștigat în trecut și Il Giro, în plus el devine doar al doilea sportiv din această țară cu aur olimpic.

11.15: Avem vești în legătură cu partida de mâine de la fotbal dintre România și Coreea de Sud, ora 14, LIVE pe SpotMedia.ro. Al doilea meci al „tricolorilor” la Tokyo va avea o brigadă din Venezuela. La centru va fi arbitrul Jesus Valenzuela (37 de ani).

11.12: În sferturile de finală, perechea română Szocs și Ionescu de la tenis de masă, proba de dublu mixt, va întâlni principalii favoriți ai turneului, cuplul format din chinezii Xin Xu și Shiwen Liu.

10.37: Victorie importantă pentru Ovidiu Ionescu la debutul său pe tabloul de simplu la tenis de masă. A învins cu 4-1, mai exact 11-7, 13-11, 7-11, 11-8, 11-6, pe australianul de origine chineză Xin Chris Yan. În turul secund va da piept cu Gustavo Tsuboi (Brazilia).

10.06: Veste excelentă și de la tenis, acolo unde Monica Niculescu și Raluca Olaru au trecut de favoritele 5, Chan și Chan, din Taipei, în super tiebreak!

Victorie de răsunet pentru Monica Niculescu și Raluca Olaru la Jocurile Olimpice

10.03: Ana își cunoaște viitoarea adversară. Ea va trebui să treacă de Kathrina Lehis (Estonia), campioană europeană în 2018. Partida pentru finală va avea loc în jurul orei 12:30. Cele două s-au duelat până acum de șapte ori, cu Ana impunându-se în cinci rânduri, însă ultima a fost câștigată de Lehis în 2020, la Barcelona. 

VICTORIE ANA MARIA POPESCU, 15-8! Suntem în semifinale, putem lua medalie în chiar prima zi a acestei competiții. Ana, 36 de ani, e în careul de ași și dacă va mai obține o victorie va avea o medalie asigurată, minim argint. Va evolua în semifinale cu învingătoarea din duelul Flamingo (Italia) - Lehis (Estonia). Partida va avea loc în jurul orei 12.30!

9.34: Excepțională evoluția româncei! 7-4, totul e în grafic, conducem chiar cu 3 tușe avans. Mai sunt doar 3 minute în ultima repriză a acestui asalt decisiv.

9.29: Început perfect al Anei, 3-1 după prima repriză, este extrem de calmă, s-a maturizat enorm, e o spadasină cu personalitate, campioană olimpică en-titre, evident.

9.25: Avem imagini de la meciul Anei cu Beljajeva, va începe imediat această partidă esențială pentru Ana în drumul său către medalia de aur. Atenție, după eliminarea capului de serie 1, coreeanca Choi, Ana Maria rămâne favorita 1 acestei probe de spadă!

9.14: Scorul întâlnirilor directe dintre Ana și sportiva estonă este 4-2 în favoarea româncei, însă ultima confruntare a avut loc la Campionatele Europene în 2018, când Beljajeva s-a impus cu 15-9.

9.10: Marian Drăgulescu a vorbit după ce a apucat să evolueze în calificările de la sărituri, probabil ultima sa prezență la JO în carieră, la cei 40 de ani ai săi:

Prima reacție a lui Marian Drăgulescu după un concurs ratat la Tokyo

9.03: Am pierdut încă un meci din păcate la baschet 3x3 cu fetele noastre. Din păcate și mai clar decât primul, și anume 10-21 cu China. Acum ne-a învins țara gazdă, Japonia, scor 20-8!

8.48: Berre îl elimină pe Iulian Teodosiu, 15-12, din păcate rămânem în cursă azi doar cu Ana Maria Popescu, în ceea ce privește obținerea unei eventuale medalii.

8.42: Este 8-7 la pauză pentru italian, favoritul 19, contra lui Teodosiu, cap de serie 30 pe tabloul de sabie la Tokyo.

8.35: A început partida lui Teodosiu cu Berre în optimi. În turul anterior, Iulian l-a învins pe favoritul 3 al probei!

8.20: Ana Maria Popescu este în sferturi de finală la Tokyo! 15-6 pentru ea cu Sera Song, evoluție extrem de solidă a româncei, favorita 1 la medalia de aur fără discuție aici în Asia. La 9.25 va lupta pentru un loc în careul de ași. Marea campioană a Românei va da piept cu Julia Beljajeva (Estonia) pentru un loc în semifinale, într-o adevărată finală care se joacă în sferturi. Va fi un test de foc pentru româncă. Încă trei victorii pentru ea și poate deveni pentru a doua oară consecutiv campioană olimpică!

Impressive flying touch by Ana Maria Popescu in women’s épée team final

6.40: Nu sunt vești bune de la canotaj, de la proba regină de 8 plus 1 feminin! România ratează calificarea direct în finală din seria sa și va fi nevoită să evolueze luni în recalificări. Am pierdut seria în fața Statelor Unite, după o cursă controlată în mare parte de nord-americance. Australia s-a clasat pe locul 3. Știm că recalificările pentru bărcile de 4 fete și băieți vor avea loc duminică. Nici băieții de la 8 plus 1 nu au avut mai mult succes. Ei au terminat pe 3 în seria lor, la 11 secunde de câștigătoarea Germania și evident vor evolua și ei, tot luni, în calificări.

6.33: Teodosiu o urmează și el pe Ana Popescu în optimi la turneul de scrimă! Iulian s-a impus în dificilul duel cu italianul Curatoli la sabie, scor 15-13 și merge în turul al III-lea! Acolo, românul va înfrunta un alt italian, pe Enrico Berre. Disputa are loc în jurul orei 08:35.

6.25: Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi merg direct în semifinale la dublu rame feminin, la canotaj. Ele au terminat pe 2 în prima serie, după echipajul Canadei. De partea cealaltă, s-au terminat și probele de canotaj la 4 rame fără cârmaci, acolo unde am avut echipaje atât la feminin, cât și la băieți. Fetele au terminat pe 3 în seria lor și merg în calificări, iar băieții Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu și Cosmin Păscări merg și ei tot acolo, după un loc 4 obținut în seria lor.

6.20: Victorie pentru echipa de dublu mixt a României la tenis de masă, formată din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs. Cei doi sunt în sferturi de finală după ce au trecut clar de Lubomir Pistej/Barbora Balazova (Slovacia), scor 4-1 la seturi, mai exact, 11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9.

5.55: Avem și de ce să zâmbim în această dimineață la Tokyo. Ana Maria Popescu a început cu stil concursul său de la spadă. A câștigat în turul secund cu 15-10 în fața lui Kria Tikanah Abdul Rahman din Singapore. Campioana olimpică de la Rio e așadar calificată în optimi de finală, acolo unde o va întâlni pe Sera Song (din Coreea de Sud). Întâlnirea are loc în jurul orei 08:05 în România. Ana e singura speranță palpabilă la o medalie în această zi pentru țara noastră.

5.52: Vin vești proaste pentru noi și de la baschet 3x3. Echipa României de fete a fost învinsă de China la startul turneului, scor 21-10. Vom mai avea însă aici încă 6 partide, căci e un sistem de 8 echipe calificate, care joacă fiecare cu fiecare. De la 8.25 vom evolua în fața țării gazdă Japonia.

Cunoaștem prima campioană de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ghinion imens pentru Laura Coman

5.51: Am putea spune fără să ne înșelam că este capăt de drum și pentru experimenatul și multiplul campion mondial și european Marian Drăgulescu. Acesta a luat startul în calificările de la sărituri la gimnastică artistică. Din păcate, media celor două sărituri este de doar 13.999, cel mai probabil insuficient pentru calficarea în finală, între cei mai buni 8. El e deja pe locul 4, după toți atâția sportivi care au concurat la Tokyo. Drăgulescu (40 de ani), de la CSA Steaua, a ratat complet prima săritură.

5.50: Canotajul românesc are până acum la Tokyo un procentaj perfect, de 100 la sută calificări mai departe în toate probele. Echipajul masculin de dublu rame a câștigat seria de calificare, după o cursă memorabilă făcută de Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, primul fiind și soțul Ionelei Cozmiuc. Românii merg direct direct în semifinale după o cursă câștigată la un cioc de barcă în fața reprezentanților Olandei.

5.48: Campioanele mondiale de la canotaj Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă și-au respectat blazonul și au câștigat seria a treia de calificări la dublu vâsle feminin categorie uşoară, pentru a merge direct în semifinale. Chiar dacă au fost pe locul 4 la un moment dat, fetele noastre au recuperat din greu și au avut un finiș irezistibil.

5.47: Start bun însă pentru scrimerul Iulian Teodosiu. El a pășit cu dreptul în concursul de sabie după ce l-a învins în turul I pe Sherzod Mamutov (Uzbekistan) cu scorul de 15-11. Sportivul nostru are o luptă mult mai grea în manșa secundă cu italianul Luca Curatoli. Cei doi vor urca pe planșă de la ora 5.55.

5.46: Câtă neșansă pentru Laura Coman! Sportiva de la CS Dinamo, multiplă campioană europeană la tir a ratat finala pentru doar 0,5 puncte!! Laura a acumulat în calificări 628 de puncte, fiind pe locul 9, în timp ce locul 8, ultimul calificant, a avut 628,5. Vorbim de calificările probei de tir sportiv, pușcă cu aer comprimat 10 metri. Românca a avut următoarele punctaje per serie de tragere: 104.8, 103.3, 105.0, 105.1, 104.1 și 105.7. Mare păcat, aici România chiar a ratat o șansă importantă la o medalie olimpică..

5.45 - Programul complet al zilei îl puteți urmări detaliat pe linkul de mai jos:

Jocurile Olimpice: Programul de sâmbătă al sportivilor români - luptăm pentru primele medalii

Toate evenimentele și competițiile sportive vor fi televizate pe TVR 1 și EuroSport.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Jocurile Olimpice: Sportivii României au defilat la Tokyo

Numărul cazurilor de Covid-19 de la Jocurile Olimpice a trecut de 100

Un sportiv s-a retras de la Jocurile Olimpice pentru că întâlnea un israelian: Cauza palestiniană e mai importantă

Jocurile Olimpice: România începe cu dreptul la canotaj

Jocurile Olimpice: Rezultatele, clasamentul și programul din grupa României

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇