Liga 2: Toate calculele posibile pentru promovare înaintea unei ultime etape incendiare

Liga 2: Toate calculele posibile pentru promovare înaintea unei ultime etape incendiare

Liga 2 trage azi cortina cu o ultimă etapă incendiară în play-off, în care 5 din cele 6 echipe angrenate au șanse la promovare, sau cel puțin măcar la obținerea unui loc de baraj.

Va fi o zi în care toate cele trei meciuri vor avea loc concomitent, de la 18.30, iar toată desfășurarea de forțe o puteți urmări LIVE text, fază cu fază, pe site-ul SpotMedia.ro.

Calculele sunt multe și complicate, având în vedere că s-a ajuns la situația că cinci din șase echipe să aibă șanse de promovare directă/baraj în ultima etapă.

ADVERTISING

Iată mai întâi cum arată clasamentul la acest moment:

  1. UTA Arad 29 puncte, 7-7 golaveraj
  2. CS Mioveni 27 puncte, 4-4
  3. FC Argeș 26 puncte, 6-5
  4. Turris Turnu-Măgurele 25 puncte, 4-4
  5. Rapid București 24 puncte, 3-3
  6. Petrolul 22 puncte, 2-3

Programul zilei de duminică:

FC Argeș - UTA
Rapid - Turris
CS Mioveni - Petrolul

Luând lucrurile pe rând, despre UTA putem spune că ea va promova direct de pe primul loc dacă nu pierde. Arădenii pot merge în L1 direct și în cazul unei înfrângeri, dar pentru aceasta trebuie ca Mioveni să se încurce cu Petrolul.

ADVERTISING

FC Argeș promovează direct dacă învinge duminică. Merge la baraj însă cu un egal sau și cu o înfrângere chiar, însă numai dacă Rapid - Turris se va termina remiză.

Rapid București depinde de foarte mulți de ”dacă”. Dacă vorbim de promovarea directă, aceasta pare imposibilă. Trebuie victorie cu Turris, dar în același timp trebuie și ca Argeș plus Mioveni să piardă ambele în ultima etapă. Pentru a prinde locul 3, trebuie iar victorie cu Turris și apoi ca doar una dintre Argeș și Mioveni să piardă.

Turris, de cealaltă parte, are nevoie evident de victorie cu Rapid. Poate promova de pe locul secund dacă Argeșul face maxim un punct cu UTA, iar Mioveni pierde cu Petrolul. Va merge la baraj dacă învinge Rapidul și dacă Mioveni pierde sau Argeșul face egal cu UTA.

ADVERTISING

CS Mioveni promovează direct cu o simplă victorie. Și un egal ar fi însă suficient, doar dacă FC Argeș nu se impune cu UTA. Merge în L1 și cu un eșec, dacă piteștenii nu bat UTA, iar Turris nu trece de Rapid. Prinde barajul in extremis cu un eșec în fața prahovenilor, dar numai dacă una dintre Argeș și Turris câștigă în ultima rundă.

Petrolul e singura formație care nu mai are nicio miză duminică, ea nemaiputând spera nici macar la locul 3, de baraj.

Toate partidele vor fi televizate pe DigiSport, TelekomSport și LookTV.

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇