John McEnroe, convins că Simona Halep e principala favorită la Roland Garros: "Nu e niciun dubiu!"

John McEnroe, convins că Simona Halep e principala favorită la Roland Garros: "Nu e niciun dubiu!"

Fostul mare tenismen american John McEnroe a vorbit despre șansele pe care Simona Halep le are la Roland Garros 2020.

Întrebat de SpotMedia.ro dacă o consideră favorită pe Simona, fostul lider mondial a afirmat că nu are niciun dubiu că sportiva noastră pornește cu prima șansă.

"Ei bine, nu a venit la US Open și cu siguranță știe cum să joace pe zgură din moment ce a câștigat deja turneul și cred că este o suprafață care se potrivește cu stilul său agresiv de jucătoare de zgură. Dacă e sănătoasă, și n-am auzit că nu ar fi, cu siguranță este favorita turneului, nu e niciun dubiu", a spus John McEnroe într-o discuție organizată de Eurosport.

ADVERTISING

De asemenea, McEnroe a comentat și sprijinul pe care prezența lui Darren Cahill i-l oferă Simonei.

"Mi se pare că se simte mai confortabil când Darren este în jurul ei. Cred că au fost în contact tot timpul oricum. Nu cred că a fost vreun moment în care el n-a încercat să o sprijine, dar da, mi se pare că se simte și mai confortabil când sunt împreună. Cu siguranță o va ajuta în ce privește șansele ei", a mai spus actualul expert al Eurosport.

De asemenea, SpotMedia.ro l-a întrebat pe McEnroe cum își explică faptul că nu a reușit să câștige niciodată Roland Garros, unde cea mai bună performanță a obținut-o în 1984, când a ajuns în finală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Când eram în creștere, eram de fapt mai bun pe zgură și rezultatele mele erau mai bune pe zgură. Apoi, pe măsură ce am devenit profesionist, din moment ce calendarul era practic pe durata unui an, cu toate angajamentele luate, era greu să merg și să joc anumite turnee de perfecționare. Nu am de gând să plictisesc pe toată lumea cu detaliile, dar a fost mai greu să mă concentrez pe aest lucru și îi felicit pe cei de la Roland Garros și Australian Open pentru faptul că au încercat să se apropie de ceea ce Wimbledon și US Open erau.

În mintea mea evident că îmi doream să câștig totul, dar era dificil să te pui într-o poziție în care trebuia să cântărești timpul în care ai fi plecat de acasă ca american. Ar fi trebuit să pleci în Europa cu patru până la șase săptămâni înainte de Roland Garros, astfel că deciziile de acest tip au făcut totul mult mai dificil. Iar dacă ești un jucător agresiv ca mine, căruia îi place să vină la fileu și să acopere fileul, este dificil să te miști să faci mișcări explozive pe zgură. Așa că turneul e mai bine configurat pentru jucătorii de tip counter-puncher", a explicat John McEnroe.

ADVERTISING

John McEnroe a câștigat de trei ori turneul de la Wimbledon și de patru ori US Open.

Roland Garros va avea loc între 27 septembrie și 11 octombrie, iar meciurile sunt televizate de Eurosport.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!