Legendara Chris Evert, declarații impresionante la adresa Simonei Halep înainte de Roland Garros

Legendara Chris Evert, declarații impresionante la adresa Simonei Halep înainte de Roland Garros

Legendara Chris Evert a afirmat că Simona Halep este favorită sa la câștigarea Roland Garros și a vorbit la superlativ despre jocul sportivei noastre.

Chris Evert, experta postului Eurosport la Roland Garros, a explicat de ce o vede pe Simona Halep drept principala pretendentă la câștigarea trofeului.

"Sunt 20 de jucătoare cu șanse, dar favorita mea cred că este Simona Halep. Dintre toate jucătoarele, pentru mine ea este cea mai solidă, cea pe care poți conta. Are jocul perfect pentru zgură, se mișcă bine și este constantă, iar aceste două ingrediente o fac o jucătoare excelentă. În plus, a devenit mai puternică din punct de vedere mental în ultimii ani. Iar faptul că nu a jucat la US Open cred că o va ajuta la Roland Garros", a spus Evert într-o discuție organizată de Eurosport, potrivit unui comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Apoi, Evert a explicat ce trebuie să facă Simona pentru a câștiga din nou Roland Garros, după performanța din 2018.

"Trebuie să rămână stabilă din punct de vedere emoțional, să își gestioneze emoțiile. Mentalul și fizicul sunt punctele ei forte. Am văzut-o revenind în atât de multe meciuri în care era într-o gaură. Nivelul ei de pregătire fizică este deasupra tuturor clasamentelor, poate sta pe teren toată ziua, iar abilitățile sale sunt de asemenea la nivel înalt pe zgură. Este determinată 100% să câștige Roland Garros și poate încerca să nu fie atât de emoțională cum a fost în trecut, asta este cheia pentru mine", a explicat Evert.

ADVERTISING

De asemenea, Evert a vorbit și despre contribuția pe care Darren Cahill o are în ascensiunea Simonei din ultimii ani.

"Cred că Darren și Wim Fissette sunt cei doi antrenori vedetă din circuitul feminin și cred că Darren o cunoaște foarte bine, știe cum să se descurce cu ea, ce să îi spună în momentele potrivite, cum să o calmeze și a fost extraordinar pentru ea. Simona nu putea avea un antrenor mai bun! Are toate resursele necesare în jurul său. Așa că poate să rămână calmă și liniștită în aceste două săptămâni, asta este întrebarea? Dar ea este alegerea mea", a conchis Evert.

Simona Halep va debuta duminică la Roland Garros, la o oră care nu a fost încă stabilită, urmând să o întâlnească pe iberica Sara Sorribes Tormo.

ADVERTISING

Roland Garros 2020 are loc între 27 septembrie și 11 octombrie, iar meciurile sunt televizate de Eurosport.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!