Irina Begu și-a anunțat retragerea din echipa de FedCup a României

Irina Begu și-a anunțat retragerea din echipa de FedCup a României

O veste cu adevărat tristă tocmai a fost primită de echipa națională de FedCup a României, o competiție care s-a rebranduit în Bilie Jean King Cup, mai nou.

Astfel, tenismena Irina Begu, 31 de ani, 44 mondial, a decis să se retragă din prima reprezentativă. Motivul invocat de sportiva noastră născută la București este înaintarea în vârstă și un management mai riguros al turneelor la care trebuie să participe.

”Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (n.r.: mai nou Billie Jean King Cup). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial. O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Îmi plac copiii, încerc să fiu în preajma lor.

Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (n.r.: e vorba de antrenorul Horia Tecău). Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa. Motivul? Am înaintat în carieră, trebuie să îmi selectez turneele, problemele de sănătae și-au spus cuvântul. Încerc să dau 100% la fiecare turneu și consider că acesta e un motiv important”, a punctat Begu, conform celor de la DigiSport.

ADVERTISING

România tocmai a fost trasă la sorți cu Ungaria în play-off-ul pentru FedCup, un meci pe teren propriu, care se va disputa între 11-12 noiembrie, miza fiind rămânerea în Grupa Mondială I. Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!