Ionuț Lupescu lansează acuze dure la adresa echipei naționale: "După 3 meciuri vrei aplauze? N-ai jucat nimic!"

Ionuț Lupescu lansează acuze dure la adresa echipei naționale: "După 3 meciuri vrei aplauze? N-ai jucat nimic!"

Ionuț Lupescu, fostul jucător al Generației de Aur, fostul contracandidat al lui Răzvan Burleanu la alegerile FRF, a lansat un atac dur către conducerea actualei Federații, după ratarea calificării la EURO 2021.

România a ratat calificarea la un European la care va organiza patru meciuri, trei din grupe și o optime de finală, iar fotbaliștii lui Mirel Rădoi au pierdut după barajul cu Islanda și următoarele două meciuri din Nations League, fără să marcheze vreun gol: 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria.

ADVERTISING

Lupescu e de părere că proasta organizare a Federației a condus la această stare de fapt: "La echipa națională se așteaptă mereu rezultate. Dacă pierzi trei meciuri vrei să te aplaude lumea? Problema e cum câștigi sau cum pierzi. Iar la acest capitol răspunsul e că n-am jucat nimic, mai ales cu Islanda și Norvegia. E păcat că i se întâmplă asta unui tehnician tânăr. Potrivit ar fi fost ca, înainte să urce pe banca primei reprezentative, să aibă o experiență mai mare la tineret, două-trei mandate, sau să antreneze pe la cluburi un timp. Cred că s-a simțit lipsa lui de experiență.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ionuț Lupescu a semnat cu o nouă echipă

Asta se întâmplă fiindcă nu există o strategie clară, nu există oameni capabili să dezvolte echipele naționale. De la începutul mandatului actualului președinte se știa că, peste șase ani, Euro va fi la București, dar n-ai făcut absolut nimic pe partea tehnică, pentru a forma un lot competitiv, cu antrenori competitivi! Nimic!", a sunat o parte din declarația fostului jucător de la Dinamo și Leverkusen, pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

România e pe locul 3 în grupa de Nations League, cu doar patru puncte, sub Norvegia și Austria, cu șanse doar teoretice și minimale la locul 1.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Barcelona și Real au egalat un record negativ de peste 20 de ani, după eșecurile de proporții din Spania

Buffon intră din nou în cartea de istorie a Seriei A, cu un record uriaș

Prefectul Capitalei: Rata de 3,02 înseamnă foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. Mâine vom lua o decizie cu privire la şcoli, dar astăzi nu


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!