Ion Țiriac vorbește din nou despre suspendarea Simonei Halep

Ion Țiriac vorbește din nou despre suspendarea Simonei Halep

Cunoscutul om de afaceri român Ion Țiriac a luat o poziție dură în ce privește problemele pe care le are tenisul românesc, dar și-a amintit și despre cazul de suspendare pentru dopaj al Simonei Halep.

Fiind testată pozitiv în august anul trecut la Roxadustat, după un meci pierdut la US Open, Halep e în continuare suspendată de peste 6 luni și e reținută să participe la competiții, deși încă nu a primit un verdict oficial din partea forurilor competente.

Țiriac a asemănat situația dublei campioane de Grand Slam cu cel al Andreei Răducan, cea căreia i-a fost retrasă medalia de aur la JO 2000 de la Sydney, după ce a fost testată pozitiv la nurofen, din cauza unei banale răceli...

ADVERTISING

„Din păcate, exact ca Andreea Răducanu, Simona Halep a fost declarată pozitivă. Cum a fost declarată pozitiv nu știu. Nu știu ce au făcut cu proba A, nu știu cine i-a adus proba B. Ceea ce știu și pot să public încă o dată, după atâția ani... Sunt 13 ani deja de când Răducanu a fost declarată fals-pozitivă. Pentru că proba nu a fost contaminată, a fost manipulată. Nu poți să-mi spui mie că 62 de mm s-au dus la laborator cu proba B și au venit 100 de mm înapoi. Cum e miracolul ăsta doamna președinte? Și cu Halep. Ok, e pozitivă. Acolo nu mai ai ce să spui, legea am făcut-o cu ei acum 30 de ani când s-a făcut WADA, eram 5 persoane. Și am făcut bine legea.

ADVERTISING

Simona Halep l-a ofertat pe antrenorul liderului clasamentului ATP: Răspunsul primit

Dacă mâine dimineață un sportiv devine pozitiv, chit că 5 îl țîn de gură și unul i-a băgat pe gât este pozitiv, dar are circumstanțe. Și la ce e pozitiv? La nurofen sau la alimentul pe care i l-a dat. Mie ce mi se pare obscen este perioada de când a fost declarată pozitivă”, a declarat Ion Țiriac în cadrul unei conferințe de presă ținută la patinoarul său din Otopeni.

El a ținut să se refere și la COSR și MTS, foruri pe care le consideră răspunzătoare pentru nivelul scăzut al tenisului românesc: „Cine sunt aceștia? Cei care conduc sportul mondial. E Federația internațională de Tenis care a vândut sufletul diavolului cu Cupa Davis. Am dat atunci în scris în față la 600 de oameni că le dau 2 ani și jumătate. Au ținut 2 ani și un sfert până au dat faliment. E vina COSR-ului, a Ministerului Tineretului și Sporturilor, uite ce se întâmplă acolo.

Simona Halep vs Serena Williams | Wimbledon 2019 Final (Full Match)

Au nenorocit tenisul complet. Din ambițiile ridicole ale unui paranoic, toate treburile astea duc la 2-3 generații lipsă. Tenisul s-a terminat, vă spun eu acum. Toate fetele astea vin de la acele 35 de turnee de pe vremea lui Năstase, când era președinte. De când am violat Federația Internațională, le-am furat toate turneele să le avem noi. Atunci au crescut”, a mai precizat Țiriac.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!